Geralt, Yennefer ja Ciri patsastelevat Netflixin The Witcher -sarjan ensimmäisissä virallisissa mainoskuvissa / Uutiset / pelaaja.fi

Geralt, Yennefer ja Ciri patsastelevat Netflixin The Witcher -sarjan ensimmäisissä virallisissa mainoskuvissa

1.07.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15
The Witcher, Noituri, Geralt, Geralt Rivialainen, Henry Cavill, Anya Chalotra, Netflix, Freya Allan,

Netflixin tulevasta The Witcher -sarjasta on julkaisu joukko ensimmäisiä mainoskuvia. Niiden voimin Henry Cavillin esittämään Geraltiin saadaan ensinnäkin aina vain laajempi vilaus, minkä lisäksi esille nostetaan Freya Allanin näyttelemä Ciri ja Anya Chalotran tulkitsema Yennefer.

Otoksia voi klikkailla läpi alla olevasta kuvagalleriasta. Tarjolla on myös vilauksia sarjan logo- ja symbolimateriaaliin.

Kahdeksalla jaksolla käynnistyvä sarja on määrä saada Netflix-yleisön nähtäville vielä myöhemmin tämän vuoden aikana. Pelien sijaan sarja pohjautuu ennen kaikkea Andrzej Sapkowskin alkuperäisiin kirjoihin, joskin CD Projekt REDin tekemä työ on varmasti jättänyt jälkensä myös uusimpaan tuotokseen. 

Sarjaa tuottaa Hivemind Entertainment, joka on tehnyt aiemmin esimerkiksi The Expanse -sarjaa. Hiljattaisen sen vahvistettiin ottaneen työn alle myös Final Fantasy XIV:n maailmaa hyödyntävän televisiosarjan.

Lähde: Netflix

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Muutamia huomioita ainoastaan pelejä pelanneelta.

Geralt ja Yennefer näyttää aika lähelle pelin hahmoilta (siis Geralt Witcheristä 2 ja 3), Ciristä en tiedä kun kakara Ciriä näkyi vain vilaukselta.

Geraltin haarniska on ihan ok, mutta peleissä oli mielestäni paremman näköiset haarniskat, tietysti peleissä on paljon enemmän liikkumavaraa luoda komeita haarniskoja.

Yenneferin asussa on omasta mielestäni ammuttu yli turkisten osalta, näyttää enemmän turri-cosplayltä josta puvun pää vain puuttuu.

Oliko Geraltin kaksi miekkaa siis CD Projektin keksintöä? Cavillilla miekkoja on näköjään vain yksi.

Varoivaisen positiiviset fiilikset tällä hetkellä, kauhulla odotan jotain rajuja muutoksia joita ei ole vielä tullut ilmi.

Käyttäjän menahem kuva
menahem

Oli Geraltilla kaksi miekkaa kirjoissakin, mutta muistaakseni hopeamiekkaa ei kannettu aina mukana, vaan otettiin esille lähinnä silloin kun oli tarve. Kirjoissa ei juurikaan hirviöitä vain kävellyt vastaan niin kuin pelissä.

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen

Ei yhtään huonolta näytä. Kaksi miekkaa kyllä on ihan Noiturin juttu. Hopeinen hirviöille ja normaali sitten muuhun taputteluun. Ehkä sarjassa Gerald vasta saamassa toisen miekan, mutta ymmärtääkseni kaksi miekkaa on ihan vakio varustus. Aika näyttää.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Geraltista ei ole valittamista mutta Yennefer ja Ciri ei ole sitä mitä kuvittelisin. Peleistä itselle se kuvasto toki tulee mutta kirjojakin olen lukenut nyt puolet ja ensimmäisen lopuistakin neljästä olen aloittanut. Niitä lukiessa totta kai miellän hahmot peleissä esiintyvien näköisiksi mutta eihän Geraltkaan täysin tässä ole samaa kuin peleissä ja silti tuo minulle kelpaa. Joku noissa Cirissä ja Yenneferissä nyt ei vain natsaa.

Mutta kuten olen sanonut, tämä on yksi tulkinta ja pelit on yksi. Jos olisin nähnyt vaikka jonkun sarjan tai leffan ensin, niin odottaisin ehkä jotain niissä nähtyä. Niinhän se ihmismieli menee. Sen lisäksi peleissäkin on Geralt sekä esim. Triss muuttuneet aika paljonkin jo grafiikoiden parantumisenkin vuoksi. Ykkösen Geralt on jo melkein kuin eri hahmo vaikka se saattaa jopa olla eniten kirjojen tapainen.

Innolla odotan joka tapauksessa ja tuskin noista hahmoista sitä ongelmaa tulee jos ohjelma on muuten toimiva. Toivotaan parasta!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Noh, Geralt on edelleen vähän turhan komean komea kirjojen kuvailemaan Geraltiin verrattuna. Ensimmäisen The Witcher -pelin Geralt on varmaankin uskollisin rujolla tavalla komea versio. Sittemmin peli-Geralt on tosin myös turvautunut plastiikkagirurgin palveluihin ja saanut kasvojenkohotuksen jos toisenkin. En siis suuremmin pahoita mieltäni.

Mutta Yennefer...? Mikähän idea oikeasti on ollut roolittaa vajaan nelikymppisen Cavillin vastapariksi joku hätäisesti parikymppinen tyttönen? Niin kuin joku täällä joskus mainitsikin, niin onhan se ihan kaanonia, että velhot käyttävät taikuutta näyttääkseen nuoremmilta ja kauniimmilta, mutta tuskin satavuotias velho siltikään haluaisi näyttää miltään lukiolaistytöltä.

En näe kyllä tämän parivaljakon välillä sitten minkäänlaista kemiaa ainakaan toistaiseksi. Peli-Yennefer oli aikalailla juuri sellainen, kuin kirjoista kuvittelinkin. Klassinen kaunotar. Istui rooliin saman tien, kun ensimmäisen kerran tämän trailerissa näin.

Ciristä ei toistaiseksi mielipidettä.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus Angel of Death

Geraltin haarniska on ihan ok, mutta peleissä oli mielestäni paremman näköiset haarniskat, tietysti peleissä on paljon enemmän liikkumavaraa luoda komeita haarniskoja.

Toko tuota haarniskaksi voi kutsua, kun kyseessä on muutama nahkaläpyskä joihin on laitettu kiinni niittejä. Halpaa varmasti puvustamisen kannalta, mutta suojavarusteena tuo olisi oikeasti ihan onneton.

Olisivat laittaneet edes gambesonin tuohon alle, niin näyttäisi hieman uskottavammalta viritykseltä.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Yen ja Ciri hyviä. Geralt itse on vähän liian kaunis, näyttää enemmän joltain reissussa rähjääntyneeltä satuprinssiltä kuin arpiselta ja elämän kolhimalta hirviöntappajalta.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Kuvista nyt ota oikein selvää, onko cirin tukka vaalea vai valkoinen. Myöskin melko kikkaraiset hiukset, eivätkä suorat.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus Pohjalaanen

Ei yhtään huonolta näytä. Kaksi miekkaa kyllä on ihan Noiturin juttu. Hopeinen hirviöille ja normaali sitten muuhun taputteluun. Ehkä sarjassa Gerald vasta saamassa toisen miekan, mutta ymmärtääkseni kaksi miekkaa on ihan vakio varustus. Aika näyttää.

Kaksi miekkaa kyllä, mutta se hopeinen oli yleensä hevosen kyydissä, eikä sitä kannettu mukana, kuten peleissä. Ja molemmat miekat ovat monstereille, eikä se tarkoita kuvainnollisesti pahoja ihmisiä. Hopeinen miekka on vain tietyille olennoille, mutta normaali teräsmiekka (joka sekin oli osittain tehty meteoriitista) toimi myös joihinkin hirviöihin. Kirjoissa hirviöt olivat hyvin harvassa, eikä niitä pätkitty joka nurkalla kuten peleissä.

"As you can see, I carry two. Every witcher does. It’s said, spitefully, the silver one is for monsters and the iron for humans. But that’s wrong. As there are monsters which can be struck down with only a silver blade, so there are those for whom iron is lethal"
- The Last Wish

Kuvat tästä sarjasta näyttävät paremmalta kuin mikään tähän asti nähty, mutta eipä se rima ollut kovin korkea mikä pitää ylittää. Olen edelleen sitä mieltä, että Cavill on vähän liian nätti witcheriksi, mutta ei se liiaksi häiritse. Yennefer näyttää taas liian nuorelta ja on muutenkin vähän jokin metsänoidan näköinen. Silti, en usko, että tämä sarja kaatuu näyttelijävalintoihin. Jos se on paska, on se paska ihan muista syistä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Boblick

[quote="Pohjalaanen"]Ei yhtään huonolta näytä. Kaksi miekkaa kyllä on ihan Noiturin juttu. Hopeinen hirviöille ja normaali sitten muuhun taputteluun. Ehkä sarjassa Gerald vasta saamassa toisen miekan, mutta ymmärtääkseni kaksi miekkaa on ihan vakio varustus. Aika näyttää.[/quote]Kaksi miekkaa kyllä, mutta se hopeinen oli yleensä hevosen kyydissä, eikä sitä kannettu mukana, kuten peleissä. Ja molemmat miekat ovat monstereille, eikä se tarkoita kuvainnollisesti pahoja ihmisiä. Hopeinen miekka on vain tietyille olennoille, mutta normaali teräsmiekka (joka sekin oli osittain tehty meteoriitista) toimi myös joihinkin hirviöihin. Kirjoissa hirviöt olivat hyvin harvassa, eikä niitä pätkitty joka nurkalla kuten peleissä.

[i]"As you can see, I carry two. Every witcher does. It’s said, spitefully, the silver one is for monsters and the iron for humans. But that’s wrong. As there are monsters which can be struck down with only a silver blade, so there are those for whom iron is lethal"[/i]
- The Last Wish

Hopeamiekka on varmaan loogisin selittää niin, että se käytännössä vastaa tosimaailman mytologiaa, jossa hopealuodilla pystyy tappamaan ihmissusia, noitia, vampyyrejä ja muita yliluonnollisia olentoja. Sitten jos hirviö on käytännöllisesti katsoen eläin tai "epäihminen", vaikkakin toisesta maailmasta, niin teräsmiekka on parempi valinta.

Hopeamiekan käyttö muita kuin taikaolentoja vastaan on siksi huono idea, että se on teräsmiekkaa huomattavasti hauraampi, eikä siis kestä kovia iskuja, eikä etenkään toiseen miekkaan osumista. Siksi hopeamiekka otetaan esiin vain siinä tilanteessa, kun mikään muu ei hirviöön tehoa. Jos en ihan puhu läpiä päähäni, niin tämä on huomioitu myös Witcher 3:ssa, jossa hopeamiekka taisi kulua nopeammin, jos sillä mätkii esim. ihmisvastustajia.