God of War -luojan nykystudio ajautui nihkeään tilanteeseen, selviytyminen epävarmaa / Uutiset / pelaaja.fi

God of War -luojan nykystudio ajautui nihkeään tilanteeseen, selviytyminen epävarmaa

24.01.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Kehittäjäveteraani David Jaffen nykyinen pelitalo The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency elää epävarmoja aikoja. Jaffe ilmoitti alkuviikosta Twitterissä, että studion uusin peliprojekti on menettänyt rahoituksena ja näin ollen se on joutunut irtisanomaan pääosan väestään.

Tiedossa ei ole, minkälaisen julkaisijan kanssa Bartlet Jones työskenteli ja minkälaisesta pelistä oli kyse. Takaiskun johdosta studio on kutistunut kuitenkin noin 24 henkilöstä enää seitsemään ihmiseen. Seuraavina viikkoina studion onkin tarkoitus punnita seuraavaa askeltaan tutkien niin uusia rahoitusmahdollisuuksia kuin peli-ideoitakin. 

Haastattelussaan Kotakun kanssa Jaffe myöntää, että studion sulkeutuminen voi hyvinkin olla vielä edessä. Taistelunhalua kuitenkin myös löytyy, jos studiossa koetaan, että heillä on käsissään sen arvoinen peli.

The Bartlet Jones Supernatural Detective Agency on toistaiseksi tehnyt yhden pelin, joka oli varsin väljän vastaanoton saanut moninpeliräiskintä Drawn to Death.  Parhaiten Jaffe tunnetaan God of War- ja Twisted Metal -sarjojen luojana.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Siitä vain vähän pelikuvaa ulos jos joukkorahoitus pystyyn. Vaikka se rahoituslähde on hiipunut viimevuosina, kyllä sieltä laadukkaat pelit rahoituksensa saavat.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tuo pelialan epävarmuus nyt mitenkään uusi juttu ole mutta kyllä se aina vähän harmittaa ihmisten puolesta. Toki varmasti itsekin tiedostavat mihin ovat ryhtyneet. Riskialtista hommaa, jossa myös ajoituksella sekä tuurilla on usein iso merkitys.

Nostoja