God of War päihitti Red Dead Redemption 2:n – vuoden peli palkittiin The Game Awardsissa / Uutiset / pelaaja.fi

God of War päihitti Red Dead Redemption 2:n – vuoden peli palkittiin The Game Awardsissa

7.12.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
16

Vuoden parhaat pelit ovat saaneet palkintonsa The Game Awards 2018 -tapahtumassa.

The Game Awardsin vuoden 2018 parhaana pelinä palkittiin Sony Santa Monican God of War, joka päihitti vuoden pelin nimityksen saaneet Red Dead Redemption 2:n, Assassin's Creed Odysseyn, Marvel's Spider-Manin, Monster Hunter: Worldin sekä Celesten. Gaalan palkintorohmu oli kuitenkin Rockstar Gamesin Red Dead Redemption 2, joka sai parhaan tarinan, musiikin, äänisuunnittelun ja näyttelijänsuorituksen palkinnot.

Muiden palkintoja nappasivat mm. Fortnite (paras jatkuva peli), Celeste (paras indie-peli), Florence (paras mobiilipeli) sekä Dead Cells (paras toimintapeli). Tapahtuman tunnelmiin voi uppoutua myös jälkikäteen esimerkiksi The Game Awardsin YouTube-kanavalla.

Lähde: The Game Awards

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Voi olla, että meni oikein. Niin hyvä, kun RDR2 onkin, niin kyllä se loppua kohden ja aika puuduttavaa touhua on. Peli on ensinnäkin liian pitkä omaksi edukseen. Aika lattea pelivuosi muutenkin.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Omasta mielestäni aivan mahtava pelivuosi jälleen kerran. AAA pelit alkaa muistuttamaan enemmän ja enemmän toisiaan, mutta kaikki siitä pienempi oli kyllä erittäin hyvää. Eikä ne AAA pelitkään nyt huonoja olleet.

2019 täältä tullaan!

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Tästä pelivuodesta ei voi puhua edes samana päivänä viime vuoden kanssa, jos "tihrusilmäpelit" Red Dead ja God of War eivät satu kiinnostamaan. Siinä missä viime vuoden kokonaisarvosana oli minulta 95, tämän vuoden on 80 (asteikko 1-100). Indie-pelit (Celeste etunenässä) pitivät vuoden edes jotenkuten siedettävänä.

Käyttäjän Antn kuva
Antn

Oikeeseen osoitteeseen meni tämä voitto!

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Hayarigami

Tästä pelivuodesta ei voi puhua edes samana päivänä viime vuoden kanssa, jos "tihrusilmäpelit" Red Dead ja God of War eivät satu kiinnostamaan.

Niimpä. Eihän ne ole edes japanista tai puhuttu japaniksi. Tai animea. Pois vain näiltä listoilta tuollainen roska.

Kehtaavatkin tehdä hienon näköisiä pelejä ja maailmoja, joista pelaajat nauttivat.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Itse vähän ihmettelen miten RDR2, joka palkittiin parhaana pelinä niin monen muun kategorian osalta, hävisi kuitenkin pääpalkinnon....no samapa tuo. Mitä väittämään hyvästä tai kehnosta pelivuodesta tulee, niin kyllähän niitä ostaminen arvoisia pelejä tänäkin vuonna riitti ihan siellä tripla A pelien puolella, mutta en tätä mitenkään erityisen merkittäväksi pelivuodesta nostaisi, kuten en myöskään vuotta 2017.... Kaukana mielestäni ollaan edelleen vuoden 2004 kaltaisesta tykityksestä, eikä edes v 2007 ja 2010 kaltaisiin vuosiin olla päästy.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itse en ole Red Dead Redemptionin jatkoa pelannut, mutta monella tuntuu olevan liiallista realismia vastaan joka ilmeisesti tekee paikoin pelaamisesta turhan työlästä. Jos totta niin pudottikohan tuo Redin ykköspaikalta...?

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

@zappah
Ja pakkoko on taas ivata henkilökohtaista mielipidettä? Minua (ja miljoonia muita) ne pelit eivät kiinnosta, mutta en niitä pois listalta vaatinut. Ja miten pelilistalla voisi edes olla animea, kun anime on japanilaista animaatiota? Sinusta varmaan Zelda, Mario ja NiERkin ovat animea. Kapea on käsityksesi, jos luulet että läheskään kaikki pelaajat nauttivat realistisen oloisista ja elokuvamaisista peleistä. "Hienon näköisiä maailmoja", joista pelaajat nauttivat, osataan tehdä muutoinkin.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Mielenkiintoista, miten hyviä arvioita GOW on saanut ilmeisesti pelimekaanisesta muutoksestaan verrattuna perinteiseen hack n' slashiin. Tästä johtuen peli ei kuitenkaan jaksa herättää kiinnostusta minussa. Lisää sitä 60fps stylish 3rd person character actioniä! :P

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Angel of Death

Itse en ole Red Dead Redemptionin jatkoa pelannut, mutta monella tuntuu olevan liiallista realismia vastaan joka ilmeisesti tekee paikoin pelaamisesta turhan työlästä. Jos totta niin pudottikohan tuo Redin ykköspaikalta...?

Tätä mietin itsekkin. Pelihän on upea ja en kiistä sen olevan jonkinlainen merkkipaalu tälle polvelle, vaikka en itse ole pelannutkaan tätä.

Itseäni on tosin ruvennut avoimet maailmat ahdistamaan, jotenkin laiskistunut näiden jättieeposten kanssa. Tai sit tässä vanhetessa vaa pelit jäävät taka-alalle sitä tajuamatta 😅 en kyl siihenkään kallistu, koska eilen pelailin DS3:n vikaa lisäriä yhden nuotiopaikan verran etiä päin ja sit mätettiin serkun kanssa koko yö rakettiliigaa ja erinnäisiä indie pelejä kuten duck gamesia, jota suosittelen kyllä kaikille hupipeliksi.

Oli sitten avoin maailma tai lineaarinen niin minun kohdalla taidan nauttia peleistä pienissä annoksissa tai sit siinä täytyy olla joku uusi koukku, että sitä tahkoo tunteja. Mutta jos pitää valita avoinmaailma vai lineaarinen tiukka paketti niin kallistun vikaan.

Nostoja