GOG Connect tuo Steam- ja GOG-pelikirjastosi lähemmäksi toisiaan ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

GOG Connect tuo Steam- ja GOG-pelikirjastosi lähemmäksi toisiaan ilmaiseksi

1.06.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Pelilatauskauppa GOG.com on laajentanut toimintaansa jälleen yhdellä varsin erikoisella hankkeella. Keskiviikkona kauppapaikka toi julki GOG Connectiksi kutsutun ominaisuuden, joka mahdollistaa Steamissa hankittujen pelien lataamisen ilmaiseksi DRM-vapaassa muodossa GOGin oman kauppapaikan kautta.

GOG Connectin käyttö onnistuu linkittämällä Steam-tunnuksensa palveluun GOGin omien kotisivujen kautta. Huomioida tosin kannattaa, että GOG Connectin kautta hankittavissa on kerralla vain tietty määrä pelejä ja nekin ovat saatavilla aina vain tietyn aikamääreen ajan. Esimerkiksi kirjoitushetkellä saatavilla on hieman reilut 20 peliä seuraavan viiden päivän ajan.

GOG lisäksi huomauttaa, että GOG Connect tukee vain yhden Steam-tunnuksen linkittämistä per GOG-tili. Linkitys on myös aina "pysyvä" toimenpide.

Pelilehti PC Gamer on myös raportoinut, että heillä on ollut hankaluuksia saada GOG Connect toimimaan halutulla tavalla. Tässä tapauksessa ongelmaksi on saattanut muodostua se, että GOG Connectin hyödyntämä ohjelmointirajapinta pystyy käsittelemään päivässä vain tietyn verran linkityspyyntöjä kerralla. Kaikki ylimääräiset pyynnöt se asettaakin jonoon odottamaan omaa vuoroaan.

Käyttöön GOG Connectin voi napata tästä. Samaisesta paikasta löytää myös lisätietoja ominaisuudesta.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

tommosta ilmoitta tosiaan kun linkaa

Due to exceedingly high demand this may take up to several days, please check back later. Thank you for your patience.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä frozen

tommosta ilmoitta tosiaan kun linkaa

Due to exceedingly high demand this may take up to several days, please check back later. Thank you for your patience.

No totta helvetissä on kova kysyntä, koska kuitenkin saat ilmaisia pelejä, vaikka kyseessä onkin pelejä jotka omistat jo toisesta palvelusta.

Varmaan tuo onkin tämän palvelun ideana, jos jollain on jo peli steamin kautta, niin todennäköisyys siihen että henkilö ostaa pelin muualta samalle laitteelle on hyvin minimaalinen. Joten vaikka käyttäjä ei pelistä ole maksanut mitään GOG:lle, niin pelin kehittäjä tai julkaisija ei paperilla häviä sentin senttiäkään ja GOG saa potentiaalisia asiakkaita sillä että tarjoaa näille jo käyttäjän omistamia pelejä helposti saataville.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Upeeta mahtavaa!

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Vaikka on todella hieno teko CD Project RED:iltä tehdä tämä, tuskin käytän sitä. Jos omistan pelin jo Steamille, en tarvitse sitä enää GOG Galaxylle, olen jo poistanut Steam-wishlistiltäni pelejä jotka olen jo GOG:issa ostanut ja toisinpäin. Olen kyllä nykyään kallistunut enemmän GOG:n puoleen, mutta niissä peleissä pitää olla kaikki ominaisuudet jotka Steam-versiossakin on (esim. Achivementit), osasta GOG:in valikoimaa uupuu nuo.

Yleensä en myöskään pidä siitä kun kaikenmaailman Google+, Facebook, Twitter ja Instagram-tilit pitäis yhdistää, jos crackeri saa yhden tilin haltuun, saa kaikki, mikä järki? Tämä siis toinen syy miksi en hyppää heti junaan.