GOG-kauppapaikka täytti 10 vuotta – nappaa Shadow Warrior 2 sen kunniaksi ilmaiseksi / Uutiset / pelaaja.fi

GOG-kauppapaikka täytti 10 vuotta – nappaa Shadow Warrior 2 sen kunniaksi ilmaiseksi

4.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Devolver Digitalin ja Flying Wild Hogin toimintapeli Shadow Warrior 2 on saatavilla parhaillaan ilmaiseksi pc:lle. Pelin voi käydä lunastamassa GOG-kauppapaikalta, jossa sitä jaellaan aina lauantai-iltapäivään asti.

Jakelu on yksi GOGin tavoista juhlia kauppapaikan kymmenen vuotta kestänyttä taivalta. Parhaillaan sivustolla on tarjolla myös erilaisia juhlallisia tarjouspaketteja, minkä lisäksi kauppaa on siloteltu hieman myös uuteen uskoon. Indiana Jones and the Infernal Machine ja Soldier of Fortune liittyivät sopivasti samalla osaksi sen tarjontaa.

Twitchin puolella myös tapahtuu, sillä GOGin henkilöstö järjestää siellä sadan tunnin edestä pelikeskeistä ohjelmaa. Kauppapaikan YouTube-kanavalla julkaistiin hiljattain lisäksi video, jossa muassa joukko pelinkehittäjiä käy läpin GOGin heihin tekemää vaikutusta.

Mikäli jotkut eivät enää muista, sai GOG alunperin syntynsä Good Old Gamesina, jonka keskeisenä tarkoituksena oli tuoda taas paremmin saataville joukko vanhempia pc-pelejä. Sen toiminta on sittemmin laajentunut uudempiinkin tuotoksiin, mutta vanhat pelit eivät nekään ole kadonneet minnekään. DRM-vapaus on ollut myös keskeinen osa sen toimintaa.

GOGin omistaa The Witcher -pelejä tehnyttä CD Projekt REDia myöskin hallinnoiva CD Projekt.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Will do!

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Omistan jo pelin GOGissa ja itse äänestinkin Superhottia, sääli.

Steamista saa muuten Orwell:in ilmaseks kanssa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Master of Orion -paketti taisi olla ensimmäinen hankintani Good Old Gamesista silloin, kun kauppapaikka kulki vielä sillä nimellä. Muistan myös elävästi sen kohun, kun GOG otti ensimmäiset uudet pelit valikoimaansa ja joutui samalla joustamaan siitä kolmannesta periaatteestaan, jonka mukaan pelien hinnan pitäisi olla sama kaikkialla maailmassa. Kauppaa käytiinkin alkuun pelkillä dollarihinnoilla.

GOG myös takasi ja takaa varmaan edelleen, että vanhat pelit toimii nykykoneilla ja jos tuenkaan avulla ratkaisua mahdollisiin ongelmiin ei löydy, niin rahat saa takaisin. Ymmärtääkseni GOG myös teki paljon ihan omaa työtä sen eteen, että hämärämpiäkin klassikoita saatettiin toimintakuntoon. Pelien mukana myös tuli melkein aina nippu extroja aina soundtackista taustakuviin ja foorumiavatareihin ja alkuperäiset manuaalit oli digitoituina mukana. Hyvin ja rakkaudella hoidettu homma.

Kieltämättä vähän on ikävä niitä aikoja, kun kauppa keskittyi pelkkiin vanhoihin peleihin. Jotain sellaista omanlaistaan hohtoa siinä meiningissä oli silloin, mikä on vähän laskenut nykyään, kun GOG on enemmänkin Steamin kilpailija, jolla on vähän suurempiakin intressejä, kuin vain rakkaus vanhoihin peleihin.