GOG-pelikauppa palaa juurilleen vanhojen hyvien pelien äärelle / Uutiset / pelaaja.fi

GOG-pelikauppa palaa juurilleen vanhojen hyvien pelien äärelle

7.04.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
5

Klassikkopelikauppana alun perin tunnettu GOG.com on kertonut palaavansa juurilleen.

Good Old Games -nimellä vuonna 2008 perustettu pelijakelualusta keskittyi aluksi nimensä mukaisesti vanhojen pelien jakelemiseen ilman kopiosuojausta. Vuonna 2012 GOG-nimen omaksunut kauppapaikka otti samaan aikaan valikoimaansa myös uutuuspelejä niin isoilta julkaisijoilta kuin indiekehittäjiltä.

Nyt CD Projektin omistama GOG.com kertoo lisäävänsä panostuksiaan klassikkopelien esiin tuomiseen. Yhtenä toimenpiteenä kauppapaikalla otetaan käyttöön Good Old Game -tagi, joka koostaa esille yli 500 GOG-tiimin merkittäväksi klassikoksi valitsemaa peliä. Good old Game -leiman saavien pelien on oltava vähintään 10 vuotta vanhoja, kriitikoiden ylistämiä tai muuten merkittäviä julkaisuja.

GOG.comin tiedotteen mukaan uudistus on vain yksi osa klassikkopelien roolin korostamista osana pelikaupan valikoimaa. Pelikaupan viestissä todetaan, että klassikkopelien säilyttäminen ja juhlistaminen on tärkeää, jotta ne säilyisivät pelattavissa ja nautittavissa myös tulevien sukupolvien saataville.

Lähde: GOG.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Tämä on toivomani suunta. Toivottavasti saavat lisää vanhoja kadonneita klassikoita myyntiin, ainakin Vietcong 1 & 2 olen odottanut pienen ikuisuuden.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Unluckymonster

Tämä on toivomani suunta. Toivottavasti saavat lisää vanhoja kadonneita klassikoita myyntiin, ainakin Vietcong 1 & 2 olen odottanut pienen ikuisuuden.

Jep. ja minä odottelen pelejä, emperor battle for dune ja olisi kiva saada myös coden colin mcrae rally 1 ja miksei mobil rally 2000..

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Jedi Knight/Dark Forces -sarja kaipaisi edelleen kipeästi kunnollista porttausta. Dark Forces pyörii säätelyn kanssa pienin kankeuksin ihan kelvollisesti kiitos Dosboxin ja Jedi Outcast ja Academy ovat ihan pelattavissa jos ongelnat resoluution skaalautumisen kanssa eivät haittaa liika.

Niin GOG kuin Steam -versiot Dark Forces II:sta ja Mysteries Of the Sithistä sen sijaan ovat bugimeressä kelluvia ja kaatuilevia painajaisia, jotka 3D-kiihdytettyinä eivät toimi käytännössä ollenkaan. Klassikkosarja ansaitsisi parempaa, toivon mukaan GoG tarttuisi tähän.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Hienoa, että niinkin uudet kuin 10-vuotiaat pelit kelpaavat klassikoiksi. Peligrafiikka saavutti huippunsa juuri vuoden 2012 paikkeilla. Esimerkiksi Spec Ops: The Line (2012) ja Tomb Raider 2013 (2013) eivät ole merkittävästi rujompia kuin tämän päivän pelit.

Milloinhan always-online-kopiosuojauksena tunnettu syöpä alkoi levitä, viisi tai kuusi vuotta sitten? Joka tapauksessa suurin osa 2010-luvun alun peleistä lienee säästynyt myrkyltä.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

tää ihan hyvä juttu gogesta takaisin vain juuriin

Nostoja