GOG.comin uusi tempaus jakaa digitaalisia pelejä CD-avaimia vastaan

GOG.com on käynnistänyt ohjelman, jolla se pyrkii tarjoamaan pelaajille mahdollisuuden saada fyysisistä pc-peleistään myös digitaaliset versiot.

3.4.2015 21:29

Latauskauppapaikka GOG.com on käynnistänyt uuden ohjelman, jonka tarkoituksena on antaa pelaajille mahdollisuus hankkia omistamistaan vanhoista fyysisistä pc-peleistä ilmaiseksi digitaaliset versiot.

Ajatus ohjelman takana on vapauttaa vanhoja pc-pelejä käyttöoikeuksien hallintaan liittyviltä DRM-suojauksilta ilman, että pelaajia pakotetaan ostamaan tuotoksia uudelleen. Saadakseen peleistään tosin digitaaliset versiot, on käyttäjältä löydyttävä edelleen hallusta fyysisten pelien mukana tulleet tuoteavaimet.

Kuten GOGin peleiltä on tähänkin asti sopinut odottaa, pitäisi ohjelmasta saatujen pelien olla DRM-vapaita ja tukea moderneja tietokoneita. Monesti mukana voi olla myös jotain bonusta, kuten pelin ääniraita.

Kirjoitushetkellä ohjelma tukee maailmanlaajuisesti kolmea peliä, jotka ovat  S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat ja S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky. Venäjänkielisillä alueilla kastiin kuuluvat vielä lisäksi myös Eador: Genesis, Mount & Blade: With Fire & Sword sekä Mount & Blade: Warband.

Tarkoituksena GOGilla on tietysti laajentaa tarjontaa tulevaisuudessa.

Lähde: GOG.com

Lisää luettavaa