Google kuoppasi Daydream-virtuaalitodellisuusalustan / Uutiset / pelaaja.fi

Google kuoppasi Daydream-virtuaalitodellisuusalustan

17.10.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Googlen Daydream-virtuaalitodellisuusalusta on tulossa tiensä päähän.

Samaan aikaan kun teknologiajätti paljasti Stadia-pelisuoratoistopalvelunsa julkaisupäivän, kertoi yhtiö Google myös vaivihkaa lopettavansa Daydream-alustan kehittämisen. Yhtiön mukaan uuden Pixel 4 -puhelimet eivät enää tue Daydreamia, eikä se aio enää myydä Daydream View -lisävarusteita puhelimille.

Daydream julkaistiin vuonna 2016 jatkona Google Cardboardille ja se tarjosi käyttäjille edullisia virtuaalitodellisuuskokemuksia puhelimia hyödyntäen. Googlen mukaan se aikoo jatkaa vielä Daydream-sovelluksen tukea nykyisille käyttäjille, vaikka tuki lakkaakin uusilta laitteilta.

Lähde: Variety

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PM kuva
PM

Olisi kivaa lukea jokin hyvä artikkeli VR:n nykytilanteesta näin niin kuin pelaajan näkökantilta. Menestyykö mikään VR tällä hetkellä ja mitä joko nykyistä tai tulevaa laitetta veikataan isoksi voittajaksi tulevaisuudessa?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus PM

Olisi kivaa lukea jokin hyvä artikkeli VR:n nykytilanteesta näin niin kuin pelaajan näkökantilta. Menestyykö mikään VR tällä hetkellä ja mitä joko nykyistä tai tulevaa laitetta veikataan isoksi voittajaksi tulevaisuudessa?

PSVR visiireistä varmasti menestynein, mutta omaan silmään pelitarjonta on siellä ollut aika heikkoa. PC-puolella Oculus Rift on merkittävän hinta-alensa jälkeen tainnut ottaa ykköspaikan HTC Viveltä.

Mutta ne alkaa jo olla mennyttä aikaa: Useimmille pelaajille todennäköisesti täysin huomaamatta käyntiin on lähtenyt jo vr-kisan toinen erä, joka tarjoaa aavistuksen parempaa resoluutiota ja inside out -träkkäyksen, eli majakat ei enää ole pakollisia kellään mainstream-valmistajalla. Eroa laitteiden välille on taas kerran hyvin vaikea muodostaa, mutta nykyiset kilpakumppanit on Oculus Rift S, HTC Vive Cosmos ja uutuutena Valven omat Index-lasit.

Valve ja HTC ovat taas kalliimmassa hintaluokassa ja Oculus siinä 500 euron luokassa, mutta en ole jaksanut perehtyä vielä niin pitkälle, että tietäisin saako rahalle mitä vastinetta.

Sony puolestaan tuo varmaan PSVR:lle seuraajan sitten tulevan konsolin yhteydessä.

Ei ollut mikään kummoinen "artikkeli", mutta tuossa ainakin ne tämän hetken vastapelurit pikaisesti läpikäytynä. Microsoftin Mixed Reality on tainnut imeytyä johonkin mustaan aukkoon ja mikään muu valmistaja ei ole alalla oikein ponnahtanut esiin.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ikinä kuulutkaan tosta, vaikka virtuaalitodellisuutta harrastan. Oculus go on matalan hintaluokan vr laitteissa selvästi way to go. Kännykkäviriritelmät on huonoja, koska näytön tahrat ja naarmut häiritsevät.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Cardboardin hienous oli siinä, että pahvi ei ole kallista ja toimi melkeinpä kaikilla puhelinmalleilla. Vaikka se elämys ei olekaan mikään paras, niin ei se maksanutkaan paljon mitään. Nintendolla hieman samanlainen idea switchillä, mutta ottaa siitä pahvista hieman enemmän rahaa.

Jostain syystä itselle oli jäänyt käsitys että tämä daydream on sama asia kuin cardboard, mutta hieman miellyttävämmässä kuosissa ja pixel puhelimille, mutta nyt kun alkaa asiaa tutkimaan, niin onhan tuossa enemmän malleja millä toimii ja oikeasti pelattavia pelejä kauko-ohjaimen näköisellä kapulalla.

Kyllähän tämä virtuaalitodellisuus on aika työläistä vieläkin kun pitää ensin alkaa tutkimaan että mitä ostaa. Että daydream on niinkuin carboard, mutta parempi, muttei silti ihan koska pysytään mobiilissa, mutta se ei myöskään ole ihan sama kuin oculus quest vaikka kummatkin pyörittää androidia.

Käyttäjän Napsuh kuva
Napsuh

Oculus Questia ei kannata unohtaa. Veti vissiin ihan kohtalaisen startin.

Q2 2019 toimitukset maailmalla oli luokkaa (muualta poimittu):
HTC Vive Focus 20k
HTC Vive 44k
Oculus Rift 95k
Oculus Go 146k
PSVR 245k
Oculus Quest 347k

Questit saamassa joulukuussa vielä Oculus link appin jolla laseista saa pcvr lasit liittämällä vaan piuhalla koneeseen kiinni.

Nostoja