Google lähtee mukaan suoratoistopelaamiseen Ubisoftin tuella – tässä on Project Stream / Uutiset / pelaaja.fi

Google lähtee mukaan suoratoistopelaamiseen Ubisoftin tuella – tässä on Project Stream

1.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Huhut Googlen pyrkimyksistä luoda oma alusta suoratoistopohjaiselle pelaamiselle ovat osoittautuneet ainakin jossain määrin oikeiksi. Google on paljastanut näin lokakuun käynnistyessä Project Stream -hankkeen, jonka tarkoituksena on ratkoa yhtiön sisällä pelien suoratoistamisen suurimpia haasteita.

– Televisiota tai elokuvia suoratoistaessa kuluttajat pystyvät elämään sen kanssa, että sisältöä puskuroidaan aluksi muutama sekunti. Korkealaatuisen pelin suoratoistaminen vaatii kuitenkin, että viive on laskettavissa millisekunneissa ilman graafisen annin heikkenemistä, projektin vetäjä Catheri Hsiao kuvailee.

Project Stream on suunniteltu toimimaan osana Googlen Chrome-selainta, eli pelaaminen on käytännössä mahdollista kaikilla sitä tukevilla läppäreillä ja pöytäkoneilla. Apua hankkeeseen Google on saanut Ubisoftilta, jonka tällä viikolla julkaistava Assassin's Creed Odyssey on ensimmäinen Project Streamilla pelattavissa oleva peli. 

Project Streamin suurempi testaaminen käynnistyy perjantaina, jolloin Google päästää rajatun joukon ennalta kutsuja testaajia kokeilemaan teknologiaansa. Ainakin näin aluksi testaaminen on rajoitettu Yhdysvaltoihin ja sellaisiin käyttäjiin, joilla on kotonaan vähintään 25 megan nettiyhteys. Pelikuvaa Project Streamilla pelatusta Assassin's Creedista on katsastettavissa ohesta.

Huhuja Googlen omista suoratoistohankkeista on kuultu aiemmin muun muassa alkuvuodesta, jolloin siihen viitattiin työnimellä Yeti. Vastaavat huhut ovat antaneet ymmärtää, että yhtiöllä voisi olla vielä suuria suunnitelmia pelaamisen varalle. Se onkin viime aikoina muun muassa pestannut kovaa vauhtia pelialan osaajia osaksi henkilöstöään.

Project Stream ei ole ainut erikoislaatuisempi suoratoistopalvelu, jossa Ubisoft ja Assassin's Creed Odyssey ovat osana. Japanissa uutta salamurhaseikkailua voi pelata nimittäin vielä myös Nintendo Switchilla niin ikään suoratoiston avulla. Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot onkin aiemmin hehkuttanut jo kovasti suoratoistopelaamisen tulevaisuuden puolesta.

Lähde: Google

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei tuosta videosta kauheasti ole iloa kun ei näe ohjainta, eli että minkälainen viive tuossa on. Muutenhan tuo on varsin pelattavan oloinen, erityisesti jos jonkun palvelun kautta pelaa jollain mopo-läppärillä.