Google sulkee Stadian pelinkehitysosaston – keskittyminen jatkossa ulkopuolisissa peleissä ja julkaisijoissa / Uutiset / pelaaja.fi

Google sulkee Stadian pelinkehitysosaston – keskittyminen jatkossa ulkopuolisissa peleissä ja julkaisijoissa

1.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6
Stadia, Google, Google Stadia, suoratoisto, Pilvi, pilvipelaaminen, Jade Raymond

Teknologiajätti Google on päättämässä omien pelien kehittämisen sen parisen vuotta pyörinyttä Stadia-suoratoistopalvelua varten.

Yhtiö ilmoitti maanantai-iltana Suomen aikaa, että se sulkee Stadian pelinkehitysstudiot, minkä myötä kyseistä osastoa johtanut pelialan konkari Jade Raymond on jättämässä myös yhtiön. Osa sen valmiimmista hankkeista saattaa vielä nähdä päivänvalon alustalla, mutta muuten Google on vahvistanut, ettei siltä ole luvassa enää yksinoikeussisältöä Stadiaa varten.

Kotaku-sivuston tietojen mukaan sulkemiset koskevat noin 150 työntekijää. Google on kertonut yrittävänsä löytää ainakin osalle henkilöstössä uuden roolin yhtiön sisällä.

Pelinkehityksen sijaan Google keskittyy vastaisuudessa Stadian hallitsemiseen puhtaasti alustan ja teknologian ylläpitäjänä tarjoten Stadia-teknologiaa suoremmin kolmannen osapuolen kehittäjien ja julkaisijoiden käyttöön. Googlen mukaan tämä tarkoittaa kuluttajien kannalta tällä hetkellä sitä, että Stadian nykyiset käyttäjät voivat jatkaa palvelun hyödyntämistä normaalisti ja että lisää ulkopuolisten tahoja pelejä on tulossa palveluun jatkossakin.

– Olemme omistautuneita pilvipelaamisen tulevaisuudelle ja jatkamme osamme täyttämistä viedäksemme alaa eteenpäin. Päämäärämme pysyvät keskittyneinä parhaan mahdollisen alustan luomiseen pelaajille ja teknologian tarjoamiseen kumppaneillemme, Stadia-pomo Phil Harrison kertoo.

Lähde: Google

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Googlen tuotesykli: Julkistus, laukaisu, hylkääminen, sulkeminen.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Ehkä parempi näin. Ainakin tulee vähemmän pelejä, joiden kuolemantuomio kirjoitetaan samalla kuin syntymätodistuskin. Stadian yksinoikeuspelit kestävät vain niin kauan kuin Google jaksaa palvelua pyörittää, sen jälkeen ne katoavat ikuisesti.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Joo, tätä ounasteltiin kun Stadia julkaistiin. Hyvä näin ja toivon mukaan samoin käy amanazonille. Jokainen exclusive on yleisesti liikaa.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus Lahis

Googlen tuotesykli: Julkistus, laukaisu, hylkääminen, sulkeminen.

Heillä on varaa kokeilla kun taustalla ehkäpä ikuinen rahavirta mainostuloista.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0
Lainaus PSPiraatti

[quote="Lahis"]Googlen tuotesykli: Julkistus, laukaisu, hylkääminen, sulkeminen.[/quote]

Heillä on varaa kokeilla kun taustalla ehkäpä ikuinen rahavirta mainostuloista.

Hyvä että rohkenevat kokeilla, varsinkin uusia asioita. Vaikka Stadia ei ihmisiin vedonnut. Mutta ilmeisesti stadian ohjain on erittäin hyvä, se olisi ihan kiva saada.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jade Raymondin ura on kyllä ollut yhtä perunapeltoa viime vuodet Ubisoftilta lähdön jälkeen. Ensin EA:lle johtamaan Motive/Visceral -studiokokonaisuutta ja kun tästä 50% suljettiin, niin sitten Googlelle suunnittelemaan pelaamisen tulevaisuutta, kunnes...

Ei ole wikipedian perusteella ehtinyt saattaa vuoden 2015 jälkeen yhtään peliä valmiiksi asti ainakaan niin, että olisi saanut siitä krediitit.

Nostoja