Grand Theft Auto -pelisarjan taustoista kertovan The Gamechangers -elokuvan ensimmäinen traileri on lipsahtanut nettiin. Video ei juuri pituudella hurmaa, mutta se tarjoaa ensimmäisen konkreettisemman silmäyksen siitä, millaista tyyliä ja tunnelmaa elokuvan tuottanut BBC on hakenut luomuksellaan.

Elokuvan on tarkoitus debytoida brittiläisellä BBC Two -televiokanavalla 15. syyskuuta. Leffaa tähdittää Harry Potterina aikoinaan maailmanmaineeseen noussut Daniel Radcliffe, joka näyttelee Gamechangersissa Rockstar Northin nokkamiesta Sam Houseria. Merkittävässä osassa elokuvassa nähdään myös Bill Paxton, joka esittää GTA-sarjaa kovaäänisesti lakimiesurallaan vastustanutta Jack Thompsonia. Tapahtumiltaan noin 90-minuuttia pitkä elokuva sijoittuu pääasiallisesti vuoden 2002 tienoille.

BBC on tuottanut elokuvan ilman Rockstarin ja sen emoyhtiön Take-Two’n lupaa perustaen elokuvan tapahtumat oikeudenkäyntiasiakirjoihin ja haastatteluihin. Take-Two nostikin Gamechangerin pohjalta oikeusjutun viime toukokuussa tekijänoikeuksiinsa vedoten, mutta se ei näytä estäneen elokuvan tuotantoa.

Lähde: The Guardian, BBC

Lisää luettavaa