Grand Theft Auto IV:n musiikkikato koitti uudella päivityksellä / Uutiset / pelaaja.fi

Grand Theft Auto IV:n musiikkikato koitti uudella päivityksellä

26.04.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Uusi päivitys on alkanut tupsahdella Grand Theft Auto IV.ään tänään torstaina. Sen voimin Rockstar Games poistaa pelistä ja sen laajennuksista joukon musiikkia lisenssointisyistä ja korvaa niitä muutamilla uusilla kappaleilla.

Minkäänlaista virallista listaa ei ole julkistettu siitä, miten musiikkitarjonta on muuttumassa. Ahkerat pelaajat ovat kuitenkin tehneet jo pohjatyötä asian suhteen. Steam-käyttäjä Aaron on esimerkiksi koostanut pelin Steam-yhteisösivulle listaa poistetuista ja lisätyistä kappaleista.

Kirjoitushetkellä näyttää siltä, että poistettuja kappaleita löytyy reilut 50, kun uusia on lisätty 11. Eniten muutoksia on kokenut Itä-Euroopan mukaan teemoitettu Vladivostok FM -radiokanava, mutta myös Liberty Rock Radio näyttää menettäneen sellaista tavaraa kuin David Bowien Fascinationin ja Smashing Pumpkinsin 1979:n.

Päivityksestä saatiin ennakkovaroitus noin kaksi viikkoa sitten. Se ei tosin alunperin ilmennyt suoraan Rockstarilta, vaan osana Kotaku UK:n raporttia.

Mikäli peli löytyy jo hallusta, voi päivittämistä tietysti koettaa aina vältellä erilaisin keinoin. Sen ostaminen tai lataaminen digitaalisesti uutena tuskin onnistuu enää suoraan vanhojen kipaleiden kanssa.

Lähde: Rock Paper Shotgun

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rätsetti kuva
Rätsetti

On kyllä surullista, että nykyaikana peleistä voidaan poistaa päivityksien avulla sisältöä.. Tietenkin niitä voi pelata päivittämättöminä, mutta ainakaan saavutuksia ei voi silloin hankkia muistaakseni. Jokunen todella iso hitti tuolla joukossa oli, minkä menetys kyllä harmittaisi jos peliä vielä pelaisi.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Sinällään käsittämättömiä tällaiset lisensointiongelmat joilla rankaistaan itse kuluttajaa. Eihän nyt viimeistellystä ja ostetusta tuotteesta pitäisi olla mitään oikeuksia vetää pois materiaalia. Mielestäni tämä on pienimuotoinen PR-katastrofi Rockstar Gamesille ja heidän tilanteessaan pyrkisin palauttamaan kappaleet mahdollisimman pian. Olkoonkin, että kyseessä on hieman vanhemmat pelit.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Onneksi en pelaa enää peliä, sillä tuostahan hävisi kaikki hyvät kappaleet. Aika tylyä.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Helpompi myöntyä kun useimmiten pelaan ilman musiikkeja, mutta en kyllä sulata ajatusta että pelin hinnalla saisi boksillisen musiikkia kaupantekijäisiksi.
Eipä tosin saa edes yhtä digitaalista pelin taidekuvaa, mutta sen studio sentään itse omistaisi.

Käyttäjän Erkkade kuva
Erkkade

Kyllä taas fyysisen median omistajaa palkitaan. Kokeilin Xbox 360:llä fyysistä GTA IV levyä ja jonkinlainen päivitys siihen tuli. Yllätyksekseni huomasin ettei pelistä ole kuitenkaan poistettu yhtäkään biisiä. Ilmeisesti tämä poisto koskee vain digitaalisia versioita. Xbox One versio sen sijaan koki tämän musiikkikadon, sillä kyseessä on pohjimmiltaan digitaalinen versio pelistä, vaikka pelin lataamiseen käytinkin levyä koneessa.

Nostoja