Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sai julkaisupäivän – näin klassikkopelit ehostuvat nykylaitteille / Uutiset / pelaaja.fi

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition sai julkaisupäivän – näin klassikkopelit ehostuvat nykylaitteille

22.10.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
29
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, Grand Theft Auto: The Trilogy, The Definitive Edition, grand theft auto, gta, GTAIII, Grand Theft Auto III, san andreas, Vice City, rockstar, rockstar games, Remaster, julkaisupäivä

Rockstar Games on vahvistanut julkaisupäivän kolme peliklassikkoa ehostavalle Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editionille. Grand Theft Auto III:n, Vice Cityn ja San Andreaksen yhteen pakkava setti tuodaan ulos digitaalisesti 11. marraskuuta, mitä seuraa fyysinen julkaisu 7. joulukuuta.

Digitaalisesti paketti ilmestyy saataville samalla kertaa PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Switchille, Xbox Onelle, Xbox Seriesille sekä Rockstar Games Launcherin kautta pc:lle. Fyysinen versio pelistä saadaan sekä PlayStation 4:lle, Switchille että Xboxeille.

Paketin peleistä San Andreas tuodaan marraskuussa saataville myös Game Pass -palveluun. Joulukuussa Grand Theft Auto III suuntaa puolestaan PlayStation Now'n tarjontaan.

Julkaisuyksityiskohtien myötä pakettia on esitelty vihdoin myös pelikuvan ja kunnollisempien yksityiskohtien kera. Luvassa on tietysti visuaalisia muutoksia, kuten korkealaatuisempia tekstuureita, paranneltu  piirtoetäisyys ja viilattu valaistusteknologia. Yhtälailla pelattavuus on mukailtu toimimaan enemmän Grand Theft Auto V:n malliin. Mukaan on saatu myös yleisiä räiskintäparannuksia ja käyttöliittymäviilauksia sekä mahdollisuus aloittaa epäonnistuneet tehtävät välittömästi uudelleen.

Uudemmilla konsoleilla pelit pyörivät parhaimmillaan 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa. Pc:llä tuki löytyy myös Nvidian DLSS-teknologialle, kun taas Switch-versiota on mahdollista pelata gyro-tähtäyksen ja kosketusruudun voimin tapahtuvan zoomausmahdollisuuden voimin.

Ohessa niin traileri kuin ruutukaappauksia Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Editionista.

Lähde: Rockstar Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Iha siisti, vois poistaa

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Ruma kuin mikä. Alkuperäinen grafiikka miellyttää enempi silmää, kun paremmin on toteutunut taiteilijan näkemys.
Näyttää niin halvalta ja nopeasti tehdyltä tämä päivitys.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

Perjaatteessa tekis mieli hommaa ihan lapsuuden fiilistelyks, sit on tovi ku pelas viimeks vicecityä.hyviä muistoja. Toivoisin et rockstar tekis uuden vice cityyn pohjautuvan setin, ois nyky pennuillekin sit joskus hyviä fiilistelyjä

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Näyttää muoviselta ja rumalta mutta kestää varmasti aikaa paremmin kuin edeltävä versio.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11
Lainaus Rabbitman

Ruma kuin mikä. Alkuperäinen grafiikka miellyttää enempi silmää, kun paremmin on toteutunut taiteilijan näkemys.
Näyttää niin halvalta ja nopeasti tehdyltä tämä päivitys.

"paremmin on toteutunut taiteilijan näkemys" paskat jostai näkemyksestä ku ne on pitäny tehä sen aikaset rajoitteet huomioiden.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus jr11

paskat jostai näkemyksestä ku ne on pitäny tehä sen aikaset rajoitteet huomioiden.

Niiden teknisten rajoitteiden myötä on kehittäjän pitänyt käyttää enemmän mielikuvitusta, että saadaan pelistä nätti. Siten ovat persoonallisempia ne vanhat.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Ei näytä hyvältä. Alkuperäiset olivat sarjakuvamaisen näköisiä kyllä mutta ei ihan noin paljon. Tommy Vercetti näyttää tässä The Sims-hahmolta. San Andreas näyttää paremmalta kuin muut.

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Ocean Beach ei muuteen taatusti näytä noin puurolta alkuperäisessä versiossa, toisin kuin video antaa ymmärtää 0:16 kohdasssa. Muutenkin näyttää vertailu tapahtuvan PS2 version välillä. Ei tämä nyt ihan susi ole, mutta kauas jäädään modeista visuaalisuudessa je eritoten autenttisuuden suhteen.

Käyttäjän Sp1rit kuva
Sp1rit

Tulee vähän mieleen se vuoden takainen Destroy All Humans remake graafisesti, hyvältä näyttää joka tapauksessa, enpä enempää odottanutkaan. Toivon vielä jonkilaisia "aitoja" fysiikoita.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Pieni yllätys että ylipäänsä grafiikkaan koskettiin. Näyttävät vähän lapsekkaalta ja muoviselta, mutta muuten hahmot ovat aika samanlaisia. Pelit varmaan pyörivät sulavasti, kun ei ole liikaa kaikkea.

Kattelen mitä näistä sanotaan, ostan sitten.