Brittijälleenmyyjät ennustavat uuden konsolisukupolven lähtevän hitaasti käyntiin. Näkemysten mukaan kuluttajat saattavat hyvinkin pantata PlayStation 4:n tai Xbox Onen ostamista pelatakseen muun muassa nykysukupolven konsoleille syyskuussa ilmestyvää Grand Theft Auto V:tä.

MCV-sivuston haastattelemien brittiasiantuntijoiden mukaan nykysukupolven aiempaa vahvempi pelitarjonta ja uuden sukupolven vähäiset yksinoikeuspelit hidastavat uuden sukupolven laitekannan kasvattamista. Useat suuret seuraavan sukupolven suurpelit kuten Battlefield 4, Watch Dogs ja Metal Gear Solid V, nähdään myös nykylaitteistolla. Tilannetta ei helpota, etteivät tulevat konsolit  pyöritä edeltäjiensä pelejä.

– Ydinpelaajat ostavat laitteet rytinällä jo julkaisussa. Heitä lukuun ottamatta on hankalaa vakuuttaa kuluttajat käyttämään 350 tai 430 puntaa uuteen konsoliin, kun parhaat pelit löytyvät heidän jo omistamilleen laitteille. Se on entistä haastavampaa, kun Grand Theft Auto V:n, Splinter Cell: Blacklistin ja Gran Turismo 6:n kaltaisia pelejä on tulossa vain Xbox 360:lle tai PlayStation 3:lle, sivuston korkea-arvoinen jälleenmyyjälähde kertoo.

Toisten näkemysten mukaan monet pelaajat haluavat aina pelata tuoreimmalla raudalla, joten kysyntää odotetaan riittävän molemmille sukupolville. Käännekohtaa myynteihin odotetaan, kun kauppoihin saadaan ensimmäiset Halon kaltaiset jättimäiset uuden sukupolven yksinoikeuspelit.

Myös julkaisijoilla on vaihtelevia näkemyksiä sukupolvenvaihdoksen tahdista. Sivuston haastatteleman EA Gamesin studipomo Patrick Söderlundin näkemyksen mukaan suurpelejä julkaistaan todennäköisesti vielä kahden vuoden ajan molemmille sukupolville, kun taas Ubisoftin nokkamies Yves Guillemot odottaa ilmiön katoavan jo 12 kuukauden sisällä.

– Tämän vuoden tavoitteena on tuoda kehiin uudella sukupolvella nähtäviä pelejä, joita voivat pelata myös ihmiset, jotka eivät ole vielä valmiita loikkaamaan uuteen sukupolveen. Ensi vuodesta alkaen kaikkia pelejä ei kehitetä enää kahden sukupolven välillä. Ottaakseen uusista koneista tehoja irti, niitä varten on räätälöitävä omat erityiset versionsa, Guillemot kertoi.

Xbox One ja PlayStation 4 julkaistaan loppuvuodesta.

Lähde: MCV UK

Aiheeseen liittyviä uutisia:
Vihdoin ja viimein aitoa pelikuvaa Grand Theft Auto V:stä (9. heinäkuuta 2013)

Lisää luettavaa