Grand Theft Auto VI:n potentiaalisesta julkaisuikkunasta on saatettu saada vihiä – huonoja uutisia: odotus on pitkä / Uutiset / pelaaja.fi

Grand Theft Auto VI:n potentiaalisesta julkaisuikkunasta on saatettu saada vihiä – huonoja uutisia: odotus on pitkä

27.05.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
7
Grand Theft Auto 6, Grand Theft Auto VI, GTA6, GTAVI, Rockstar, Take-Two, Grand Theft Auto, GTA

Odotetun Grand Theft Auto VI:n mahdollinen julkaisuikkuna on saattanut paljastua Take-Twon antamassa markkinointibudjetissa, jossa näkyy selkeä piikki tilivuodelle 2024, eli huhtikuun 2023 ja maaliskuun 2024 väliselle ajalle.

Vaikka peliä ei olekaan vielä virallisesti julkistettu, pelisarjan seuraavan osan on väitetty olevan jo kehityksessä. Tuoreimpien spekulaatioiden mukaan projekti saattaisi nähdä päivänvalon tilivuoden 2024 aikana, jolloin Take-Two on ennustanut käyttävänsä 89 miljoonaa dollaria markkinointiin. Tämä on yli tuplasti enemmän kuin yhtiön muina vuosina käyttämä markkinointibudjetti.

Tämän epäillään viittaavan siihen, että julkaisija odottaa julkaisevan tuolloin seuraavan ison projektinsa, Grand Theft Auto VI:n, ja panostavan sen markkinointiin.

Näin epäilee ainakin Stephens-sijoitusfirman analyytikko Jeff Cohen, joka on tutustunut Take-Twon lähettämään viisivuotissuunnitelmaan. Hän huomauttaa, että vaikka julkaistuun dataan ei kannata luottaa varauksetta, vastaavanlaista metriikkaa hyödynnettiin aiemmin Red Dead Redemption 2:n julkaisun ennustamisessa. 

Huomioitavaa on myös se, että vielä Take-Twon edellisenä vuonna lähettämässä ennusteessa samainen piikki kohdistui tilivuodelle 2023, mutta tänä vuonna se on siirretty tilivuodelle 2024. Koska kyseessä on vain ennuste, tilanne voi vielä muuttua.

Rockstarin edellinen Grand Theft Auto -sarjan peli julkaistiin jo vuonna 2013, mutta iästään huolimatta peli keikkuu yhä myydyimpien pelien listoilla. Pelkästään viime vuonna GTAV:tä myytiin noin 20 miljoonaa kappaletta.

Lähde: VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

Tulee sitten olemaan ensimmäinen GTA, jonka väli edellisosaan on yli 10 vuotta. Näin ne pelit vaan kehittyy ja venyy, online kun tuottaa kultaa ja tyhmät maksaa. Toivottavasti GTA:lle ei käy Elder Scrollsit jokaisen uuden osan kohdalla tulevaisuudessa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus W1LMI

Näin ne pelit vaan kehittyy ja venyy, online kun tuottaa kultaa ja tyhmät maksaa.

Niin, pitkän odotuksen takana ei tietenkään voi olla se asia, että tällaisten mittaluokan lippulaivapelien tekeminen tänä päivänä syö aikaa ja resursseja sen verran runsaasti, että Rockstarinkin kaltainen isompi organisaatio on päättänyt suosiolla keskittää voimavaransa yhteen isompaan projektiin kerralla (kts. Red Dead Redemption 2).

Ja sanoisinpa myös, että jos saisin yhdestä pelistä pelaajana iloa irti vuosikymmenen verran (tai edes pari vuotta) niin kyllä minä siitä enemmän kuin 60 euroa maksan ajan myötä mielelläni.

Ja pyh mitään GTA:ta, missä on Table Tennis 2!?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan kun on lukenut niistä työolosuhteista mitä Rockstarilla on jo vuosikaudet ollut niin ehkä tosiaan parempi että koko tiimin voimavarat keskitetään vain yhteen peliin kerrallaan. Jo silloin alkuperäisen RDR:n aikaan 10 vuotta sitten puhuttiin kuinka tiimi oli ajettu aivan loppuun ja ilmeiesti sama homma jatkui GTA V:n ja RDR 2:n kohdalla.

Ja ovathan nuo Rockstarin viimeisimmät pelit kokoluokaltaan ja yksityiskohdiltaan aivan toista luokkaa kuin mitä vielä 6. konsolisukupolven aikana jolloin työstivät ulos 3 GTA:ta ja siihen vielä ne PSP GTAt ja Manhunt päälle. Ei tuollainen enää millään onnistuisi nykypäivänä, ellei sitten haluttaisi laadusta tinkiä ja täyttää pelimaailma vain hutaisten tehdyillä, itseääntoistavilla tehtävillä.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Riepu

[quote="W1LMI"] Näin ne pelit vaan kehittyy ja venyy, online kun tuottaa kultaa ja tyhmät maksaa. [/quote]Niin, pitkän odotuksen takana ei tietenkään voi olla se asia, että tällaisten mittaluokan lippulaivapelien tekeminen tänä päivänä syö aikaa ja resursseja sen verran runsaasti, että Rockstarinkin kaltainen isompi organisaatio on päättänyt suosiolla keskittää voimavaransa yhteen isompaan projektiin kerralla (kts. Red Dead Redemption 2).

Ja sanoisinpa myös, että jos saisin yhdestä pelistä pelaajana iloa irti vuosikymmenen verran (tai edes pari vuotta) niin kyllä minä siitä enemmän kuin 60 euroa maksan ajan myötä mielelläni.

Ja pyh mitään GTA:ta, missä on Table Tennis 2!?

Veikkaampa että GTA:Onlinen pelaajilla on kulunut siihen peliin hiukkasen enemmän kuin tuo 60 euron sisäänpääsymkasu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kukaan ei varmasti arvannut että Rockstarilla menee pelien kanssa hetki ennen kuin tulee ulos.

Lainaus Lahis

Veikkaampa että GTA:Onlinen pelaajilla on kulunut siihen peliin hiukkasen enemmän kuin tuo 60 euron sisäänpääsymkasu.

Riepuhan nimenomaan kirjoitti enemmän kuin 60 euroa. Opettele lukemaan ennen kommentointia.

Sitä paitsi kyllä sitä Onlinea voi pelata maksamatta. Pelattiin varmaan yli vuosi neljistään ja kukaan maksanut yhtään mitään. Tiedän muitakin, jotka pelaa maksamatta.

Mahdollista siis on ja kukaan ei pakota maksamaan. On siis vähän outoa kritisoida jos päätös on oma. Kritisoitko myös kaupassa jos joku laittaa mielestäsi rahaa asiaan, josta ei kannata maksaa?

En minäkään siitä Onlinesta välitä (pelasin koska kaverit) mutta minkäs sille voi että niin moni siitä sen verran pitää että laittaa massia sisään.

Käyttäjän Le Toillètte kuva
Le Toillètte

Kyllä uusi GTA todellakin maistuisi, mutta tosiaan jollain kasari, ysäri tai jopa 60-70 luvun tyylillä. Kenties myös sijoittuen kuvitteellisen USAn ulkopuolelle esim. Etelä-Amerikka tai Kiina, miksei Afrikka? Tosin Rockstarilla on sen verran vahva ja yksityiskohtainen ote amerikkalaisesta kulttuurista, että liekkö peli toimisi muussa lokaatiossa. Seuraava askel voisi seuraavan sukupolven tehoilla olla myös useampi iso erillinen kaupunki San Andreasin tyyliin. Ja tietenki toivottavasti vahva panostus yksinpeliin, eipä ole juurikaan onlinea tullut pelattua.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Gta 6 odotan kovasti mutta tämän julkaisua saadaan odottaa vielä vuosia,Onhan edellisestä gta v julkaisusta kulunut 7 vuotta aikaa.