Grand Theft Auto V julkaistaan tänään. Muiden suurpelien tavoin sen julkaisua juhlistettiin jo keskiyöllä yömyyntien merkeissä.

Pelaaja oli paikan päällä Helsingin Kampissa, jossa yömyynti oli käynnissä kolmessa kaupassa, Konsolinetissä, Anttila Top Tenissä ja GameStopissa. Myyntejä nähtiin myös muun muassa Verkkokaupassa.

Paikalle oli kertynyt runsaasti väkeä. Varttia vailla puolenyön Konsolinetin edessä oli noin 70, Anttilan edessä noin 100 ja GameStopin edessä noin 150 innokasta jonottajaa, mutta loppurysäyksessä ihmismäärä kasvoi entisestään. Karkean arvion mukaan GTA V päätyi illan aikana noin 500 pelaajalle.

Jonottajiin lukeutuivat muun muassa Aleksandr Lamppu ja Lauri Vikström, jotka molemmat ovat olleet vastaavissa yömyynneissä aikaisemminkin. Aleksandr jonotti aiemmin Battlefield 3:n julkaisussa, kun taas Lauri aiemmin nappasi PlayStation 3:n ja Grand Theft Auto IV:n yömyynneistä.

Tällä kertaa Aleksandr oli varannut GTA V:n Collector’s Editionin Xbox 360:lle. Lauri olisi halunnut saman version PlayStation 3:lle, mutta Sonyn konsolin versiot pääsivät loppumaan. Tilalle lähti PS3:n Special Edition, jonka hän nappasi sekä itselleen että veljelleen.

GTA V:ttä on niin pitkään odotettu. Ei tämä ihan ole koko sukupolven odotetuin peli, mutta vuoden odotetuin varmasti, Aleksandr kertoi.

– Ainahan GTA:ta odottaa. Näin isoja pelejä ei montaa ulos tule, kommentoi vuorostaan Lauri.

Grand Theft Auto V:n julkaisua juhlistetaan tällä viikolla myös Pelaajalehti.comissa. Julkaisimme eilen Thomas Puhan vuonna 2006 julkaistun Grand Theft Auto -historiikin sekä hänen mittavan ensitestinsä GTA V:n parista.

Lisää luettavaa