Sony on vahvistanut virallisesti Gran Turismo 6:n olevan kehitteillä PlayStation 3:lle. Julkistus tehtiin osana autopelisarjan 15-vuotista taivalta juhlistavaa erikoistapahtumaa Silverstonen moottoriradalla Britanniassa.

Loppuvuoden aikana kauppoihin säntäävän pelin on luvattu hyödyntävän uudistettua pelimoottoria, mikä Sonyn mukaan tarkoittaa aiempaa tasapainoisempaa mutta silti myös näyttävämpää pelikokemusta. Myös fysiikoita on hiottu, minkä pitäisi ilmetä pelaajille niin autojen jousituksista kuin myös rengas- ja aerodynamiikkamallinnuksista.

Heti julkaisussa Gran Turismo 6:n luvataan pitävän sisällään 1 200 autoa ja aiempaa enemmän erilaisia autojen osia, joilla leikkiä. Lisää kaaroja ollaan luonnollisesti saamassa myöhemmin lisäsisällön muodossa.

Ratoja luvassa on alustavasti 33. Mukana nähdään myös jälleen Course Maker -editori, jonka luvataan olevan aiempaa monipuolisempi. Myös koko pelin käyttöliittymän on muutenkin kerrottu olevan sujuvampi kuin mitä Gran Turismo 5 aikoinaan tarjosi.

Yhteisöominaisuuksiin Sony on myös panostamassa. Peliin ollaan tuomassa erinäisiä mahdollisuuksia vaikuttaa muun muassa mobiililaiteilla ja pc:llä.

Gran Turismo on parhaillaan yksi Sonyn ehdottomasti menestyksekkäimpiä sarjoja. Sen pelejä on myyty kaikkiaan 70 miljoonaa kappaletta. Lukemasta kymmenen miljoonaa keräsi kasaan juurikin viimeksi nähty Gran Turismo 5.

Julkistustapahtuma rullaa vielä kirjoitushetkelläkin eteenpäin. Mikäli lisätietoja siis satelee, päivittelemme uutista.

Lähde: PlayStation Europe (Twitter), Toyota Europe Comms (Twitter)

Lisää luettavaa