Grim Fandango -luoja kertoo klassikon menneisyydestä ja tulevaisuudesta / Uutiset / pelaaja.fi

Grim Fandango -luoja kertoo klassikon menneisyydestä ja tulevaisuudesta

11.06.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Seikkailupeliklassikko Grim Fandangon paluu uusioversion voimin on synnyttänyt innokasta säpinää kehittäjä Double Finen sisällä. Pelistudion virallisella YouTube-kanavalla on nyt julkaistu video, jossa Grim Fandangon ohjaaja Tim Schafer muistelee hieman pelin kehitystä ja kertoo samalla myös hieman ajatuksistaan uusioversion suhteen.

Suunnitelmissa Double Finella on, että Grim Fandangon uusioversio ottaisi huomioon sen, mitä fanit ovat tehneet sille viimeisten vuosien aikana. Vaikka Schafer itse ei ole kunnolla koskenut peliin reiluun vuosikymmeneen, ovat fanit sen sijaan muun muassa sujuvoittaneet pelikokemusta omilla päivityksillään aina tähän päivään asti.

Ohessa mainittu tuore video Grim Fandangoon liittyen. Sen alta lyötyy lisäksi myös yksi hieman vanhempi video, jossa Schafer palasi klassikkonsa pariin ensimmäistä kertaa noin 15 vuoteen.

Uusittu Grim Fandango on kehitteillä niin PlayStation 4:lle kuin Vitallekin. Sen synty on tapahtunut Sonyn, Double Finen ja Disneyn yhteistyönä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Voi pelata tän klassikon onneks itekkin. Jotenkin vaan jäi joskus välistä.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Samoin! Vaikka kaikkia muita old school seikkailupelejä olenkin pelannut, ja paljon, niin jostain syystä itseltäkin jäi pelkästään tuo Grim Fandango kokonaan koskematta. Oli varmaan aikanaan jotain allergiaa siirtyä perinteisistä point and clickeistä tuommoiseen tai jotain...

Jokatapauksessa, itselleni tämä on yksi vuoden parhaista peliuutisista(ja niitä on toistaiseksi tullut hyvin vähän...)!:)

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Mahtavia kyllä nuo Schaferin "Let's Playt". Saisi vain tulla enemmän niitä osiakin joskus...

Itseltä jäänyt tämä klassikko pelaamatta lähinnä sen takia että julkaisun aikoihin ei itseltä löytynyt tietokonetta joka peliä olisi pyörittänyt..

Nostoja