Grim Fandangosta tehtiin ihan oikea Point 'n Click -seikkailu / Uutiset / pelaaja.fi

Grim Fandangosta tehtiin ihan oikea Point 'n Click -seikkailu

25.02.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5

Vanha klassikkopeli sai yllätävän päivityksen fanin toimesta. Vaikka Tim Schaferin LucasArts-seikkailu Grim Fandango oli kaupallinen floppi, niille harvoille peliä pelanneille kyseesä on ehdoton klassikkoseikkailu.

Grim Fandango jatkoi LucasArtsin klassisten Monkey Island-, Indiana Jones- ja Maniac Mansion - naksutteluseikkailuiden linjalla, mutta kolmiulotteisuuden myötä perinteinen Point 'n Click -ohjattavuus vaihtui päähahmon suoraan ohjaamiseen. Tämä ei miellyttänyt kaikkia faneja, edes vuosien jälkeen.

Tuore fanitekoinen modipäivitys muuttaakin ohjauksen klassiseksi LucasArts-naksutteluksi. Kokeiluasteella olevaa päivitystä voi ihastella oheisella videolla, ja sen asentaminen vaatii pitkälti alkuperäisen pelin. Ohjeistusta ja taustaa modista voi lukea tekijän aloittamasta keskusteluketjusta.

Lähde: Tobias Pfaff

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Eräs lapsuuteni legendaarisimmista peleistä. Harmi vain että olin niin nuori, etten hirveästi ymmärtänyt pelistä, mutta se ei estänyt pelin pelaamista :D

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Jes! Tuo olikin asia mikä karkoitti minut pelin parista aikoinaan, hahmon suora ohjaaminen. Nyt kehtaa vihdoin antaa mahdollisuuden pidemmälle pelaamiselle kun on niinkin kehuttu tapaus.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Olisivat saaneet tehdä konsoliversion tuosta. Oli aivan loistava ja käyttöliittymä oli valmiiks samanlainen ku konsoleilla.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Jehee, kuten Demppa sanoi niin tässä loistavassa pelissä oli suuri vika, tuo ohjattavuus. Myös ainakin Escape From Monkey Island käytti samaa ohjaustapaa ja sekin peli on jäänyt kesken aina vain kiitos pelattavuutensa. Pitänee modi laittaa jossain vaiheessa tesmaukseen.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

En edes muistanut että tämä ei ollut Point 'n Click :D

Nostoja