GTA V:tä ei Japanissa kaivattu – Monster Hunter 4 nauroi miljoonarajat kumoon parissa päivässä

Sillä välin kun Grand Theft Auto V hullaannuttaa länsimaalaisia ihmisiä, ovat japanilaiset jo aivan sekaisin uusimmasta Monster Hunterista.

18.9.2013 19:00

Capcomin Monster Hunter -sarja juhlistaa ensi vuonna kymmenen vuoden pituista taivaltaan, mutta erityisiä väsymisen merkkejä se ei Japanissa kuitenkaan näytä. Maassa fyysisiä pelimyyntejä seuraavan Media Createn mukaan 3DS:lle syyskuun 14. päivä julkaistua Monster Hunter 4:ää kaupattiin japanilaisille ensimmäisen kahden päivän aikana 1,7 miljoonaa kappaletta.

Capcomin itsensä mukaan pelin kokonaismyynnit liikkuvat tällä hetkellä kahden miljoonan paremmalla puolella, kun myös latausluvut lasketaan mukaan. Pelitalo onkin jo hehkuttanut, että Monster Hunter 4:n julkaisu olisi ollut suurempi kuin yhdenkään muun kolmannen osapuolen 3DS-pelin.

Samaisen viikon toiseksi myydyin fyysinen peli Japanissa oli PlayStation 3:n AKB1/149 Renai Sousenkyo. Sitä kaupaksi saatiin noin 27 000 kappaletta.

Uuden metsästyskauden alkaminen toi mukavasti myös lisäterää 3DS:n japanilaismyynteihin. Monster Hunter 4:n julkaisuviikolla 3DS-konsoleita meni Media Createn mukaan kaupaksi lähes 280 000 kappaletta, kun viikkoa aikaisemmin myynnit ylsivät noin 80 000 kappaleeseen.

Vielä ei ole varmaa, saapuuko Monster Hunter 4 koskaan länsimaihin saakka.

Syyskuu on nyt erittäin mielenkiintoista aikaa pelimyyntien osalta. Lännessähän pelaajia tällä hetkellä sekaisin saa puolestaan Grand Theft Auto V, jonka on nyt ilmoitettu myyneen Britanniassa yhden päivän aikana 1,57 miljoonaa kappaletta. Saavutus on huima, sillä kyseisillä lukemilla kyseessä on nopeimmin Britanniassa myynyt videopeli.

Lähde: Eurogamer, GematsuGamesIndustry

Lisää luettavaa