GTA-draamaelokuva huolestuttaa alkuperäistä kehittäjätiimiä / Uutiset / pelaaja.fi

GTA-draamaelokuva huolestuttaa alkuperäistä kehittäjätiimiä

11.04.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
GTA-draamaelokuva huolestuttaa alkuperäistä kehittäjätiimiä

Brittiläisen BBC:n tuottama draamadokumenttielokuva Grand Theft Autosta on saanut laimean vastaanoton alkuperäisen pelin kehittäjiltä.

Ensimmäisen Grand Theft Auton parissa tuolloin vielä DMA Designina tunnetulla studiolla työskennelleet kehittäjät saivat kuulla dokumenttiprojektista vasta viime kuussa. GamesRadar-sivustolle antamassaan haastattelussa peliä käsikirjoittanut Steve Hammond kertoo olevansa huolissaan elokuvan lähteistä - tai niiden puutteesta.

– Kukaan DMA:lta ei vaikuta tietävän mitään elokuvasta, eikä Rockstar tyypillisesti puhu kenellekään asioistaan. Elokuva saattaa hyvinkin pohjautua David Kushnerin pelistä kertovan Jacked-kirjan ohella kouralliseen arkistomateriaalia ja vanhoja haastatteluja, mikä on hermostuttavaa, Hammond selittää haastattelussa. 

Myös elokuvan varsinainen aihevalinta epäilyttää Hammondia itsessään. Sarjan skandaalinomaisuudesta huolimatta Grand Theft Auton luomisprosessi oli DMA-veteraanien mukaan kaukana dramaattisesta.

– Grand Theft Auto ei syntynyt hetkessä. Sen kohtalo ei ollut tulla luoduksi, peli ei alun perin edes ollut Grand Theft Auto. Pelinkehitys on huonosti televisiodraamaksi kääntyvää tervassa tarpomista, Hammond toteaa.

Hammondin mukaan todennäköisintä onkin, että DMA Designin osuus menestystarinassa jää elokuvassa laajalti pelisarjan myöhempien, mediahuomiota herättäneiden vuosien varjoon. 

Elokuvan kuvaukset alkavat kuun lopulla, ja sen ensiesitystä kaavaillaan näillä näkymin syyskuulle. Harry Potter -tähti Daniel Radcliffen huhutaan esittävän teoksessa keskeistä roolia.

Lähde: GamesRadar

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Elokuva tulee todennäköisesti olemaan täyttä paskaa. Ei sillä tyypillisellä pelileffa tavalla vaan sillä toisella jota en voi sietää.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Draamadokumenttielokuva? Tulee siitä sit paska tai ei, niin mielenkiintoista nähdä mitä saavat aikaan?

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä snaketus

Elokuva tulee todennäköisesti olemaan täyttä paskaa. Ei sillä tyypillisellä pelileffa tavalla vaan sillä toisella jota en voi sietää.

Olet luultavasti oikeassa, mutta mitä tarkoitat sillä toisella tavalla?

Nostoja