GTA IV – PS3 vastaan Xbox 360

Sam Houser puhuu versioiden eroista

14.9.2011 22:08

Tämän sukupolven mahdollisesti suurin peli julkaistaan ensi tiistaina. Pelimaailma valmistautuu Grand Theft Auto IV:ään, samalla kun Sony ja Microsoft yrittää hyötyä pelin julkaisusta mahdollisimman paljon. GTA IV julkaistaan Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle ja sen uskotaan kasvattavan molempien konsolien myyntiä reilusti.

Rockstarin Sam Houser kertoi mielipiteensä molemmista versioista 1Upin haastattelussa. Houserin mukaan kumpikaan versio ei ole oleellisesti toista parempi, mutta eroavaisuuksia niistä silti löytyy.

”Molemmissa alustoissa on omat vahvuudet ja heikkoudet. Xbox 360 on heti alussa todella tuttu alusta eikä sillä koodatessa tarvitse juurikaan keskittyä muuhun kuin olennaiseen. PS3 on taas huomattavasti monimutkaisempi ja jouduimmekin tekemään töitä sen kanssa, mutta pääsimme lopulta sinuiksi laitteen kanssa.”, Houser paljastaa.

Houser ei pidä kuitenkaan Xbox 360:tä ongelmattomana alustana. Arcade- ja Core-mallien kovalevyn puute tuotti Houserin mukaan ongelmia, kun taas PlayStation 3:lle koodatessaan kovalevyä voi käyttää hyväkseen. Myös dvd:n koko aiheuttaa ongelmia, sillä Houserin mukaan pelien koko tulee tästä eteenpäin vain kasvamaan, mutta levy on täynnä jo nyt.

Houser kuitenkin kertoo Sonyn ja Microsoftin tukeneen heitä teknisissä ongelmissa todella paljon ja kertoo tämän auttaneen GTA IV:n kehitystyössä.

”Olemme siinä pisteessä, jossa pelit näyttävät melko pitkälti identtisiltä, mutta pieniä eroja löytyy silti edelleen. Pidän PS3:n renderöinnistä. GTA IV näyttää pehmeältä, mutta se ei ole kuitenkaan sumea tai epätarkka. Xbox 360:llä peli taas näyttää kliinisemmältä. Molemmissa on omat plussat ja miinukset, mutta version välisiä eroja ei paljoa ole nähtävissä. Juuri siihen olemme pyrkineet pelin kanssa.”, Houser toteaa.

Grand Theft Auto IV julkaistaan PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle 29.04.2008.

Lähde: 1Up

Lisää luettavaa