GTA IV sai ikärajan / Uutiset / pelaaja.fi

GTA IV sai ikärajan

20.03.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
34

ESRB eli Entertainment Software Ratings Board on antanut Grand Theft Auto IV:lle ikärajan Amerikan markkinoille. GTA IV sai edeltäjiensä tavoin M-luokituksen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, ettei peliä saa myydä alle 17-vuotiaille. Peli sisältää osittaista alastomuutta, vahvaa kielenkäyttöä, seksiä, huumeita ja alkoholia, verta sekä intensiivistä väkivaltaa. Nämä asiat johtivat pelin saamaan ikärajaan.

Toisin kuin Euroopassa, videopelit eivät tavallisesti saa Amerikassa AO-luokitusta, joka estäisi pelin myymisen alle 18-vuotiaille. Tämä johtuu siitä, ettei suurimmat jälleenmyyjät ota AO-tuotteita valikoimiinsa eikä näille täten ole ostajia. Myöskään esimerkiksi Sony tai Nintendo ei salli AO-pelien julkaisua konsoleilleen.

Suomessa GTA IV:n ikäraja tulee olemaan K18, joka on korkein mahdollinen ikäraja.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei kovin suuri yllätys.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sakkoja kaikille jälleenmyyjille jotka myyvät tätä edesvastuuttomasti alaikäisille!!! Näitä jannuja varten on Cooking Mamat sun muut mahtipelit.

Käyttäjän Albedo kuva
Albedo

Sakot myös niille vanhemmille jotka ostavat tämän pikku söpöläisilleen!

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Kyllä olisi ollut aika kesy gta jos oltaisiin päästy K15. Kyllä tämä oli odotettavissa ja eikä ollenkaan huonolla tavalla. :)

Käyttäjän Oliver kuva
Oliver

Valtion elokuvatarkastamo on jo viime kuussa kirjannut GTA IV:n ikärajaksi 18+.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Valtion elokuvatarkastamo on jo viime kuussa kirjannut GTA IV:n ikärajaksi 18+."

Kiitos tiedosta, Oliver. Muokkailen uutista.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos olisi tullut vaikka k-15 niin se olisi enteillyt jotain pahaa...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"...ettei peliä saa myydä alle 17-vuotiaille. Peli sisältää osittaista alastomuutta, vahvaa kielenkäyttöä, seksiä, huumeita ja alkoholia, verta sekä intensiivistä väkivaltaa."

No shit, sherlock? It's "just" GTA :D

Käyttäjän Talvitie kuva
Talvitie

Tämä itseasiassa ei ole uutinen :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Se kiinnostava puoli tässä uutisessa on, että nyt varmistui, notta ihan samaa kamaa tullaan saamaan. Täshä oli pikkuisen pelkoo siitä, että aina on mahdollista, että ikärajaa alennettaisiin, mikä sitten vaikuttaisi automaattisesti pelin sisältöön.

Ihmettelen edelleen USA:n käytäntöä asiassa. Toisaalta onko se nyt sitten 17-vuotias vai 18-vuotias, ei siinä ole kuin vuosi eroa, mutta silti: kyse on aikuisille suunnatusta pelistä.

Kyllä Amerikka saisi jo muuttaa käytäntönsä. K-18-luokitus joka maahan siis, ja kauppaketjut luopukoot typerästä periaatteestaan.

Myöskään en ymmärrä vaikkapa Sonyn ihme periaatetta, että AO-luokituksen pelejä ei LAINKAAN julkaista konsolilla. Eivätkö he tajua, että suurin osa pelaajista ON täysi-ikäisiä? Yhä vanhempaan ukkoon törmään tuolla onlinepeleissäkin, ja itsekin olen yli nelikymppinen ankara HC-pelaaja!

Suorastaan raivostuttaa, kun aikuista miestä näin holhotaan, varsinkin kun nykykonsoleissa on tosi kätevä parental koodi, jolla tietyn PEGIn omaavia pelejä voi estää pelaamasta. Estot voi kohdentaa kätevästi koskemaan juuri tiettyä gamertagia. Näin on ainakin X360:llä, joka on konsolini.