GTA IV:n arvellaan myyvän röykkiöittäin / Uutiset / pelaaja.fi

GTA IV:n arvellaan myyvän röykkiöittäin

4.04.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
47

Analyytikko Daniel Ernst uskoo GTA IV:n myyvän 13 miljoonaa kappaletta vuoden 2008 aikana. Tämä luku jättäisi kaikki kilpailevat pelit varjoonsa. Yli kymmenen miljoonan myynti ei silti kuitenkaan ole GTA-sarjan peleille mitenkään ennenkuulumatonta. GTA3:sta lähtien kaikki PS2:n GTA:t ylittivät tämän rajan. Myös PSP:n GTA:t ylsivät useiden miljoonien kappaleiden myynteihin.

Metal Gear Solid 4:n Ernst uskoo yltävän noin kuuden miljoonan myyntiin. Super Smash Bros. Brawlin lukujen hän arvelee sijoittuvan noin yhdeksään miljoonaan ja Gears of War 2:n seitsemään.

Lähde: Gamedaily

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Daniel Ernst taisi unohtaa GTA:n pahimman kilpailija myynneissä nimittäin Wii Fitin. Japanissa laite on ollut top10 listassa sen julkaisusta saakka.

USA:n julkaisu (mainonta/määrä) tulee olemaan isoin Nintendon historiassa. Laitteita pitäisi olla heti julkaisussa valmiina yli 3 miljoonaa kappaletta (Patcher sanoo näin) ja ei varmaan mene pitkään kunnes Ophrat sun muut buffaavat boardia amerikan kansalle.

Euroopassa esim. Ranskassa ja Saksassa Nintendon "ei-pelit" ovat myyneet erittäin hyvin ja Wii Fit tuskin tulee olemaan poikkeus. Wii Fit > GTAIV.

Käyttäjän Thilli kuva
Thilli

Ehkäpä kuitenkin GTAIV ja Wii Fitillä on hieman eri kohde yleisö. Ja luulen, että kun Jani Petteri 12v saa Wii Fitin ja kaverit GTAIV:sen niin kukahan siinä jää kaveri porukasta ulkopuolelle. ;)

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Tämähän on selvä että GTA4 myy kuin leipä, mutta mielenkiintoisempi ja jännempi kysymys on kumpi myy paremmin, PS3- vai X360-versio.

Käyttäjän hippiletti_ kuva
hippiletti_

älkää puhuko wiistä.. se ei kuulu tähän tasoluokkaan

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sehän on päivänselvä asia, että xbox360 versio koska se on niin halpa konsoli.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos ei PS3:n laitekanta lisäänny tämän pelin takia valtavasti, niin luultavasti myy Boxille enemmän, joskaan ei niin kohtuuttoman paljon kuin jotkut luulevat. Toki itsekin ostaisin pelin Boxille, mutta kun ei kyseistä laidetta löydy, niin ostan PS3-version. Sanotaan niin, että ne joilla on kaksi konsolia luultavasti ostavat GTA IV:n Boxille, ne joilla taas ei ole mitään ostavat luultavimmin PS3:n, koska suuri osa ei edelleenkään tiedä, että koko peli tulee Boxille ja yhdistävät GTA-brandin automaattisesti Sonyyn ("sillä kun on pelattu aina aikaisemminkin").

Käyttäjän Thilli kuva
Thilli

Sen verran kyllä pitää vielä avautua, että veikkaan myyntien menevän suurin piirtein 5-6 milj plege kolmelle ja XBoxille taas se 7-8 milj. Veikkaukseni perustuun täysin tämän hetkisiin laitekantoihin. Tuskin kumpikaan konsoli nyt myy GTA4:sen julkaisun yhteydessä tai lähi viikkoina miljoonia.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Ehkäpä kuitenkin GTAIV ja Wii Fitillä on hieman eri kohde yleisö."

Nyt ei ole kyse kohdeyleisöistä taikka mistään muusta, vaan myynneistä. Wii Fit tulee myymään GTAIV:tä paremmin ja se on saletti.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Kummankin konsolin versiot varmasti myyvät hyvin. On mielenkiintoista nähdä mikä on gta4 Kokonais myynti määrä. Varmana aika huima.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Wii Fit tulee myymään GTAIV:tä paremmin ja se on saletti."

No ei se nyt missään nimessä saletti ole, mutta mahdollista. Wii Fitillä on se etu, että se myy Japanissakin kun taas GTA IV:n kohdalla ei Japanin myynneistä kauheasti voida puhua.