GTA V vaikeuksissa Australiassa - Jo kaksi kauppaketjua vetänyt pelin hyllyiltään / Uutiset / pelaaja.fi

GTA V vaikeuksissa Australiassa - Jo kaksi kauppaketjua vetänyt pelin hyllyiltään

4.12.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
20

Niin Target- kuin Kmart-kauppaketjukin on vetänyt GTA V -pelin pois hyllyiltään Australiassa.

Kaikki sai alkunsa kolmen entisen seksityöntekijän vetoomuksesta. Ex-prostituoidut olivat huolissaan GTA V:n naisiin ja erityisesti seksityöntekijöihin kohdistuvasta väkivallasta. He tekivät vetoomuksen, jossa halusivat pelin pois myynnistä Target-kauppaketjussa.

Vetoomus keräsi nopeasti tuulta alleen, ja sen allekirjoitti yli 40 000 ihmistä, minkä johdosta Target-kauppaketju ilmoitti vetävänsä pelin mynnistä. Nyt myös Kmart-kauppaketju on seurannut Targetin esimerkkiä, ja sekin on poistanut GTA V -pelit hyllystään.

Paikallinen pelialan kattojärjestö IGEA on kertonut olevansa pettynyt päätökseen. Sen mukaan päätös on yllättävä, sillä Australia on juuri päässyt eroon eräästä maailman tiukimmista videopelisensuurilaista. IGEA:n mukaan aikuisten pitäisi saada itse tehdä omat päätöksensä siitä, millaisia pelejä pelaavat.

Lähde: Polygon.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Aivan naurettavaa toimintaa noilta feminatseilta. Olisin kauppias niin en todellakaan kuuntelis tuollaista vaan toisin pelin paremmin esille kaupassa.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Tähän kohtaan voisin siteerata vähän Muumilaakson Tarinoita:

Lainaus

"Ajattelamaton suunnitelma, joka on voinut kypsyä vain naisen vaatimattomissa aivoissa."
- Niisku

Tämä on myös hyvä osoitus feministien ajatusmaailmasta - väkivalta miehiä kohtaan on ok, väkivalta naisia kohtaan on iljettävä vääryys. Ja nyt täytyy muistaa, että puhutaan videopeleistä, eli fantasiasta, eli viihteestä.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Odottakaas vaan kun PETA tajuaa, että tuossa voi tappaa viattoman kissan kirveellä...

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

"Encourages violence against women..." Just joo, dirlandaa ja laadidaa. Vielä näitä valittajia enemmän ottaa pattiin nämä lammasmaiset yhtiöpomot, jotka oikeasti ottaa jonkun nettiadressin tosissaan ja vetää tuotteita myynnistä sen perusteella. Nyt olisi parin vasta-adressin paikka: Ennakkotapaus on ilmoilla, joten seuraavaksi mustalle listalle Twilight-kirjat ja -elokuvat pedofiilivampyyreineen ja Kauniit ja Rohkeat ihan vaan yleisen moraalittomuuden takia. Jos tuotteiden kohtelu ei ole sama, niin joutuvatpahan ainakin selittelemään miksi säännöt on toisille toiset.

Väitän, ettei noista 40 000 allekirjoittaneesta yksikään ole peliä oikeasti pelannut tai jos onkin, niin päässä pitää olla vikaa, että jotain nimenomaan seksuaaliseen väkivaltaan kannustavaa siitä löytää (kannustaa on agendahihhulien lempisana, koska sitä on hankala määritellä ja siten myös hankala kumota järkiargumentein [EDIT: Sitä paitsi olisihan se laimeaa vain todeta, että peli sisältää tai peli mahdollistaa jtn...]). Suurin osa nimistä on takuuvarmasti vain sivulle jonkun Facebook-jaon kautta eksyneitä ignorantteja, medianlukutaidottomia, helposti ohjailtavia vatipäitä, jotka ottivat sivulle pöräytetyn agendahutun tarkkana kuvauksena GTA V:stä ja vetivät saman tien nimen alle sen kummemmin itse ajattelematta, kuvitellen näin tekevänsä päivän hyvän työn. Näin asia ehkä onkin, mikäli toiveena on saada natsi-Saksaan verrattava fasistivaltio pystyyn.

Säälittävää ja häpeällistä, mutta onneksi toistaiseksi only in Australia. Ben "Yahtzee" Croshaw saa taas hajoilla maansa edesottamuksiin.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Trevorkaan ei oo yhtään väkivaltainen.
Ikärajat on edelleen olemassa ja samallain ne "alaikäiset" kattoo ultraväkivaltaisia elokuviakin. Pitäiskö elokuvatkin vetää Australiassa liekaan? Jotku entiset horatsut asialla, jotka on sittemmin tulleet uskoon. Voi helvetti...

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jos tämä olisi elokuva niin mitään kohua olisi tuskin edes tullut. Kompromissi: tehkää GTAV läpipeluusta elokuva niin kellään ei ole enää valittamista.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Ei hyvää päivää taas. Mitähän tässäkin nyt yritetään saavuttaa?
Varmaan vaan nostaa GTAV:n myyntejä tällainen typerä kieltäminen ja holhous.

Ja miksi naisiin ja seksityöntekijöihin kohdistuva väkivalta olisi muuta väkivaltaa pahempi asia?
Kaikki väkivaltapelit ja -elokuvat vaan pois sieltä hyllyistä!

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ei olisi näitä ongelmia jos olisi jätetty tekemättä kokopeli.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä Billet

Ei olisi näitä ongelmia jos olisi jätetty tekemättä kokopeli.

Väärin. Näitä ongelmia ei olisi, jos ihmiset eivät loukkaantuisi kaikesta. Videolinkki liittyy vahvasti.

The Right Not to be Offended

Käyttäjän Lykos kuva
Lykos

Kiitos Sarkeesian ja kumppanit, joiden edessä iso osa pelimediaakin tuntuu olevan polvillaan. Tämäkö on sitä tulevaisuutta, mitä he haluavat? Ehkä olisi jo pelimedioidenkin pikku hiljaa herättävä ja oikeasti alettava puolustamaan pelaajia ja pelaamista.

Nostoja