GTA VI joutui massiivisen vuodon kohteeksi – keskeneräistä peliä esitteleviä videoita vuodettiin verkkoon / Uutiset / pelaaja.fi

GTA VI joutui massiivisen vuodon kohteeksi – keskeneräistä peliä esitteleviä videoita vuodettiin verkkoon

19.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
6

Päivitys: Rockstar Games on vahvistanut GTA VI -materiaalin päätyneen vääriin käsiin tietomurrossa.

Rockstar Gamesin Grand Theft Auto VI on joutunut mittavan vuodon kohteeksi.

Verkkoon ilmestyi viikonlopun aikana 90 videota, joiden väitetään olevan peräisin kehitteillä olevasta GTA VI:stä. Videot sisältävät pelin kehitystyökaluista kaapattua pelikuvaa sekä suoraan kehitystyökaluja esittelevää materiaalia.

Vuodetussa materiaalissa nähdään pelikuvaa kahden eri hahmon näkökulmasta. Nais- ja mieshahmojen arvellaan olevan Grand Theft Auto VI:n päähahmot. Lisäksi paketti sisältää katsauksia esimerkiksi ajoneuvojen sisätiloihin. Videoiden perusteella Rockstar on panostamassa jälleen reilusti pieniinkin yksityiskohtiin, sillä kehitystyökalujen liukusäätimillä voidaan säädellä esimerkiksi ajoneuvojen penkin asentoa.

Videot jakoi verkkoon gtaforums.comissa nimimerkillä teapotuberhacker esiintynyt henkilö, joka kertoo saattavansa jakaa lähiaikoina myös GTA 6:n lähdekoodia ja testiversion. Videoiden perusteella vuodettu materiaali vaikuttaa aidolta, ja videoiden aikaleimojen perusteella uusimmat videot ovat peräisin tämän vuoden puolelta. Aitouden puolesta puhuu myös Rockstarin emoyhtiö Take-Twon reaktio, sillä videot poistettiin vauhdilla esimerkiksi YouTubesta.

Lisäksi useista nappiin osuneista vuodoistaan tunnettu toimittaja, Jason Schreirer, kertoi Twitterissä saaneensa vahvistuksen materiaalin aitoudesta suoraan Rockstarin sisäisiltä lähteiltään. Mies totesi vuodon olleen yksi pelialan suurimmista ikinä, ja että se tulee olemaan todellinen painajainen Rockstarille.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

On vähän sellainen kutina että tämä vuoto siirsi julkaisua entistä kauemmaksi tulevaisuuteen.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

https://www.youtube.com/watch?v=wPgu-np6I4A&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=nf0i5Rg9dOM

Ainakin postaushetkellä nämä löytyy

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Lähdekoodin vuotaminen voi olla aika huono uutinen etenkin peliin takuuvarmasti kuuluvan online-komponentin kannalta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

Rockstar on panostamassa jälleen reilusti pieniinkin yksityiskohtiin, sillä kehitystyökalujen liukusäätimillä voidaan säädellä esimerkiksi ajoneuvojen penkin asentoa.

Huoh. Tämäkin on taas asioita, joista voi tehdä Youtubeen videoita siitä kuin hieno peli on kun tällaisiakin yksityiskohtia on huomioita/tehty. Plus nämä on myös usein asioita, joita ei edes huomaa ennen kuin näkee ne noilta videoilta.

Mutta mitenkään tällaiset ei vaikuta pelaamiseen ja peli on yhä vain GTA + järjestysnumero.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus zappah

Huoh. Tämäkin on taas asioita, joista voi tehdä Youtubeen videoita siitä kuin hieno peli on kun tällaisiakin yksityiskohtia on huomioita/tehty. Plus nämä on myös usein asioita, joita ei edes huomaa ennen kuin näkee ne noilta videoilta.

Mutta mitenkään tällaiset ei vaikuta pelaamiseen ja peli on yhä vain GTA + järjestysnumero.

Auton istuimen säädöt tuntuu äkkiseltään mitättömältä yksityiskohdalta, mutta voi siinä loppupeleissä olla ihan pointtia: GTA:ssa vietetään vähintään yhtä paljon aikaa auton ratissa kuin jalkapatikassa ja nähdään lukematon määrä npc:itä ajamassa autoa, joten tuskin se ihan pieni immersiotekijä on, että auton penkki säätyy hahmon mittojen mukaan ja ajoasento näyttää siten luonnollisemmalta. Aikaa voisi käyttää aika moneen turhempaankin asiaan.

Tästä tuli myös mieleen, että GTA V:ssä auton sisäiseen animointiin on panostettu yllättävän vähän suhteessa siihen paljonko autoissa vietetään aikaa. Kävelemistä ja juoksemista kyllä mallinnetaan ties millä fysiikkamoottoreilla, mutta auton ratissa istutaan tönkkönä, kuin jossain T-posessa. Pitäisikin ihan testata vaikuttaako esim. G-voimat hahmoihin ollenkaan. En äkkiseltään löytänyt videomateriaalia asiasta.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Voisiko penkin säädöt viitata ehkä myös vr-moodiin?

Nostoja