Guerrilla: Xbox 360:n tehot eivät riittäisi Killzone 2:een / Uutiset / pelaaja.fi

Guerrilla: Xbox 360:n tehot eivät riittäisi Killzone 2:een

4.09.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
115

Xbox 360 ei suoriutuisi Killzone 2:sta, Guerrilla Gamesin Herman Hulst ja pelin tuottaja Steven Ter Heide väittävät Official PlayStation Magazinen haastattelussa.

Hulstin mukaan yhteen konsoliin keskittyminen on järkevämpää kuin usealle eri alustalle kehittäminen. ”Käytämme PS3:n vahvoja puolia eduksemme, emmekä joudu tekemään kompromisseja niin paljon kun kehitämme peliä vain sille. Killzone 2:n tekeminen kilpailevalle konsolille olisi hyvin vaikeaa tai täysin mahdotonta”, Hulst kertoo.

Tuottaja Steven Ter Heide on samaa mieltä: ”Sanoisin sen olevan täysin mahdotonta. Mitään vastaavaa ei yksinkertaisesti voi tehdä millään muulla laitteella kuin PS3:lla. Jos kehittää usealle eri alustalle samaan aikaan on löydettävä niistä pienin yhteinen nimittäjä laitteiden kesken ja tehtävä peliä sen mukaisesti. Yhdelle alustalle kehittäminen antaa mahdollisuuden ottaa hyöty irti alustan vahvuuksista.”

”Yksinkertaisimmillaan asia on näin: Xbox 360:llä ei ole Sixaxista tai Blu-raytä. Me tarvitsemme Blu-rayn tarjoaman kapasiteetin peliimme. Jos Killzone 2 käännettäisiin Xbox 360:lle, joutuisimme leikkaamaan siitä osan pois”, Steven Ter Heide päättää.

Guerrilla Games on Sonyn omistama kehitysstudio.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Eh. Epäilen kyllä tuota,sillä eihän ps3:sen tehoja kyetä viellä 5-6 vuoteen kokonaan käyttämään. Mutta voihan toi mahdollistakin olla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

”Yksinkertaisimmillaan asia on näin: Xbox 360:llä ei ole Sixaxista tai Blu-raytä. Me tarvitsemme Blu-rayn tarjoaman kapasiteetin peliimme. ???

Millä tavalla sixaxis tai blueray liittyy koneen tehoon? jos puhutaan peleistä?, se että ko. fanboy paja haluaa survoa paljon videota peliin ei meinaa että x360 ei pystyisi pyörittämään sitä :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mutta eihän tässä puhuttu tehoista mitään.
Oli taas samaa vanhaa Blue-ray ja DVD kapasiteetti ero hommia mikä on sonyn ainoa hyvä puoli jolla pääsevät rehentelemään.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Meinasin mainita edellisien kirjoittajien asiasta myös. Otsikko vähän ihmeellinen.

Käyttäjän exi90 kuva
exi90

Olen täysin samaa mieltä himopelaajan kanssa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Xbox 360:n ominaisuudet eivät riittäisi Killzone 2:een"

Voisi otsikon korjata... Mutta onhan tuo paljon provosoivampi näin :)

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Lopussa otetaan Blu-ray vain esimerkiksi. Se on yksi osa-alue, josta asia jäisi kiinni, muttei suinkaan ainoa, uutisessa kommentoivien miesten väitteiden mukaan.

Käyttäjän Yoni kuva
Yoni

En nyt ala vänkäämään faktoista, mutta tuollainen uho ja kommentti mitä guerrillan pojat päästelevät tuntuu vähän jopa naurettavalta nimittäin eikös Sony omista puljun...? Niin ja miksi ihmeessä kaikki muut kehittäjät saavat pelinsä toimimaan boxilla...jopa nopeammin. Muistattekos vähän aikaa sitten ilmenneet 30sec ruudunpäivityksen verrattuna boxin 60:een?

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Haluaisin lukea tuosta koko version, varmasti he sanoivat muutakin.

Tottahan tuo on että kyllä laitteesta saa enemmän irti ja pelin paremmin toimimaan kun se tehdään vain yhdelle konsolille. Esim. Splinter cell: conviction näyttää helvetin hyvältä (xbox360) ja Kyllä tuo Killzone 2:nkin näyttää upealta vaikka sekin tulee vasta joskus 08 puolella.
Jos Killzone 2 käännettäisiin x0:lle niin voisi sen pistää monellekkin dvd levylle, joten ei se mahdotonta ole.

"se että ko. fanboy paja haluaa survoa paljon videota peliin ei meinaa että x360 ei pystyisi pyörittämään sitä :)"

Yksi killzone 2 kenttä (vaikkapa se mikä oli siinä E3 messuilla) vie levytilaa 2gigaa! Eikä siinä ollut ns. videokohtausta jokunen minuutti. Tilaa vie tilojen laajuus esim. se kun ne tyypit lensi sen kaupungin yllä ennenkuin he laskeutuivat oli tehty kokonaisuudessaan eikä se ollut mikään kuva tai sellainen kikka niinkuin useimmissa tapauksissa.
Joissain tiloissa on satoja lamppuja ja kaikki objektit ja hahmot käyttävät reaaliaikaisia varjoja ja jopa self shadowing tekniikkaa.
Ainoa juttu mihin x0 ei ehkäpä pysty on killzonen valo ja salama efekteihin, mutta eipä ne mitään tärkeimpiä juttuja ole. Joten uskon oisi se mahdollista tehdä myös x0:llekkin.
http://www.n4g.com/News-62493.aspx (vähä huono laatu mutta kyllä se tuollaki menee)

Käyttäjän Wiineri kuva
Wiineri

... ja toisaalta: mihin tarvitaan Blu-ray? Itse ainakin olen aivan valmis tarvittaessa vaihtamaan levyä asemassa, näin on tullut esimerkiksi Final Fantasyjen kanssa tehtyä. Aivan varmasti Boxin tehot riittävät, levykapasiteetti ehkä ei, mutta ainahan noita levyjä voi vaihtaa kesken pelin.

Kivaa uhoa turhasta