Guitar Heron paluu vahvistui – testasimme täysin uudistettua musapeliä

Pyykkönen kävi testaamassa uuden sukupolven Guitar Heroa. Tässä faktapaketti Guitar Hero Live -nimellä kulkevasta comebackista.

14.4.2015 14:07

Muovisoitinten huuman aloittanut Guitar Hero -pelisarja palaa ensi syksynä uudella pelillä nimeltä Guitar Hero Live. Pelisarja pysyi aiemmin liki muuttumattomana grafiikaltaan ja pelattavuudeltaan, vaikka jatko-osia julkaistiin liki parikymmentä, mutta uusi peli on täydellinen irtiotto sarjasta. Testasimme peliä, ja tässä ovat faktat:

Tekijä vaihtui

Guitar Heron kehitti Harmonix, mutta sarjan otti sen jälkeen omakseen Tony Hawk -studio Neversoft, jota ei ole enää olemassa. Uuden pelin takana on FreeStyleGames, joka kehitti Guitar Heron sivutuotteena syntyneet DJ Hero -pelit ja niiden erikoisen levysoitinohjaimen.

Kitara uusittiin

Vanha Guitar Hero -ohjain oli muovikitara, jonka kaulassa oli ylhäältä alas kulkeva rivi värikkäitä nappeja. Uuden ohjaimen kaulassa kuusi nappia on keskitetty yläpäähän, ja ne on sijoiteltu kahteen vierekkäiseen kolmen napin riviin. Ideana on, että pelaajan sormet muodostavat samanlaisia kuvioita kuin sointuja oikealla kitaralla muodostavan soittajan sormet. Testin perusteella vanhat Guitar Hero -taidot eivät siirry helposti uudelle ohjaimelle, joten opettelu alkaa alusta. Satunnaispelaajille vaikeuksia tuottanut pikkurillin käyttö katoaa taas kokonaan, mutta korkean vaikeustason sointukuviot tuottanevat aluksi vaikeuksia myös Guitar Hero -veteraaneille.

Grafiikka on videokuvaa

Aiempien pelien piirroselokuvamainen grafiikka on korvattu soittajan silmistä kuvatulla videomateriaalilla, joka asettaa pelaajan rokkitähden asemaan. Ennalta purkitettu materiaali vaihtuu sen mukaan, kuinka hyvin soitto etenee. Ohessa nähdään muun muassa pelaajan kanssa flirttailevia bändäreitä.

Pelillä on oma musa-TV

Kilpailuhenkin moninpeli, uramoodin ulkopuolinen pelaaminen ja nettipeli on yhdistetty GH TV -palveluun, jossa soitetaan usealla eri kanavalla musiikkivideoita yötä päivää. Ideana on, että pelaaja voi hypätä suosikkilajityyppiensä kanavalla ja alkaa soittaa sieltä löytyvää musiikkia, ja ehkä näin löytää uusia mieleisiä biisejä. Yksinpelin konserttivideot vaihtuvat siellä virallisiin musiikkivideoihin, ja lajityyppien kirjo on aimpaa laajempi. Pelille halutaan tekijöiden mukaan hyvin laaja genrekirjo, ja rokin lisäksi siellä voidaan kuulla esimerkiksi jopa elektronista musiikkia ja hip hopia. Activision kysytessämme halunnut puhua vielä tarkemmin palvelun yksityiskohdista, ja tietoa jaetaan kuulemma seuraavaksi E3-messuilla.

Mobiilipeli on sama peli

Guitar Hero Live ilmestyy PlayStation 4:lle, PlayStation 3:lle, Xbox Onelle, Xbox 360:lle ja Wii U:lle. Sen mobiiliversio on Activisionin mukaan täysin sama peli kuin konsoliversio, vain pienemmällä ruudulla.

Janne Pyykkönen

Lisää pelistä ja tekijöiden haastattelun voi lukea Pelaaja-lehden tulevasta toukokuun numerosta!

Lisää luettavaa