Guitar Heron paluu vahvistui - testasimme täysin uudistettua musapeliä / Uutiset / pelaaja.fi

Guitar Heron paluu vahvistui - testasimme täysin uudistettua musapeliä

14.04.2015 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
14
Guitar Hero Live - testasimme täysin uudistettua musapeliä

Muovisoitinten huuman aloittanut Guitar Hero -pelisarja palaa ensi syksynä uudella pelillä nimeltä Guitar Hero Live. Pelisarja pysyi aiemmin liki muuttumattomana grafiikaltaan ja pelattavuudeltaan, vaikka jatko-osia julkaistiin liki parikymmentä, mutta uusi peli on täydellinen irtiotto sarjasta. Testasimme peliä, ja tässä ovat faktat:

Tekijä vaihtui

Guitar Heron kehitti Harmonix, mutta sarjan otti sen jälkeen omakseen Tony Hawk -studio Neversoft, jota ei ole enää olemassa. Uuden pelin takana on FreeStyleGames, joka kehitti Guitar Heron sivutuotteena syntyneet DJ Hero -pelit ja niiden erikoisen levysoitinohjaimen.

Kitara uusittiin

Vanha Guitar Hero -ohjain oli muovikitara, jonka kaulassa oli ylhäältä alas kulkeva rivi värikkäitä nappeja. Uuden ohjaimen kaulassa kuusi nappia on keskitetty yläpäähän, ja ne on sijoiteltu kahteen vierekkäiseen kolmen napin riviin. Ideana on, että pelaajan sormet muodostavat samanlaisia kuvioita kuin sointuja oikealla kitaralla muodostavan soittajan sormet. Testin perusteella vanhat Guitar Hero -taidot eivät siirry helposti uudelle ohjaimelle, joten opettelu alkaa alusta. Satunnaispelaajille vaikeuksia tuottanut pikkurillin käyttö katoaa taas kokonaan, mutta korkean vaikeustason sointukuviot tuottanevat aluksi vaikeuksia myös Guitar Hero -veteraaneille.

Grafiikka on videokuvaa

Aiempien pelien piirroselokuvamainen grafiikka on korvattu soittajan silmistä kuvatulla videomateriaalilla, joka asettaa pelaajan rokkitähden asemaan. Ennalta purkitettu materiaali vaihtuu sen mukaan, kuinka hyvin soitto etenee. Ohessa nähdään muun muassa pelaajan kanssa flirttailevia bändäreitä.

Pelillä on oma musa-TV

Kilpailuhenkin moninpeli, uramoodin ulkopuolinen pelaaminen ja nettipeli on yhdistetty GH TV -palveluun, jossa soitetaan usealla eri kanavalla musiikkivideoita yötä päivää. Ideana on, että pelaaja voi hypätä suosikkilajityyppiensä kanavalla ja alkaa soittaa sieltä löytyvää musiikkia, ja ehkä näin löytää uusia mieleisiä biisejä. Yksinpelin konserttivideot vaihtuvat siellä virallisiin musiikkivideoihin, ja lajityyppien kirjo on aimpaa laajempi. Pelille halutaan tekijöiden mukaan hyvin laaja genrekirjo, ja rokin lisäksi siellä voidaan kuulla esimerkiksi jopa elektronista musiikkia ja hip hopia. Activision kysytessämme halunnut puhua vielä tarkemmin palvelun yksityiskohdista, ja tietoa jaetaan kuulemma seuraavaksi E3-messuilla.

Mobiilipeli on sama peli

Guitar Hero Live ilmestyy PlayStation 4:lle, PlayStation 3:lle, Xbox Onelle, Xbox 360:lle ja Wii U:lle. Sen mobiiliversio on Activisionin mukaan täysin sama peli kuin konsoliversio, vain pienemmällä ruudulla.

Janne Pyykkönen

Lisää pelistä ja tekijöiden haastattelun voi lukea Pelaaja-lehden tulevasta toukokuun numerosta!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Nyt täytyy sanoa, etten tykkää uudesta visuaalisesta tyylistä sitten yhtään. Propsit Activisionille uuden suunnan kokeilemisesta mutta nopenopenopenopenope!

Noh, ehkä tarkoitus onkin osin kosiskella Mega-CD-nostalgikkoja.

Käyttäjän BadassBämbi kuva
BadassBämbi

Olin skeptinen mutta ehkä muovikitarakärpänen puraisee vielä. Olen aina ajatellut että musapelien taustapätkät ovat turhaakin turhempia ja selviäisin aivan hyvän nuoteilla ja mustalla taustalla mutta POV-video on yllättävän hyvä idea.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Uusi kitara on komea ja videokuva taustalla on hyvä idea, varsinkin jos se toteutetaan oikeilla musiikkivideoilla. Mutta taaksepäin yhteensopivuus vanhojen pelien kappaleiden ja soittimien kanssa jää kysymysmerkiksi. Kuin myös ohjaimien tuleva yhteensopivuus rock band nelosen soittimien kanssa. Mutta suhteeni activisioniin on tottapuhuen niin pahasti tulehtunut, että tämä peli tuleen hankittua korkeintaan käytettynä.

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

Melko varmasti taaksepäinyhteensopivuus on luokkaa 0% (täysin uusi musanjakelutyyli GH TV:ssä + täysin uusi ohjain)

Käyttäjän Virttis kuva
Virttis
Lainaus käyttäjältä Riepu

Nyt täytyy sanoa, etten tykkää uudesta visuaalisesta tyylistä sitten yhtään. Propsit Activisionille uuden suunnan kokeilemisesta mutta nopenopenopenopenope!

Noh, ehkä tarkoitus onkin osin kosiskella Mega-CD-nostalgikkoja.

Täysin samaa mieltä, ei nappaa kyllä yhtään. Miksi piti näin tehdä?

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Kolme nappia? Kolme nappia? Huoooh... Back to Rocksmith...
EDIT: Jaa kahdessa rivissä... No silti...

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

On sarjan pelejä tullut pelattua ja Guitar Hero II löytyy mutta uutta kitaraohjainta en ole hommaamassa joten jää pelaamatta.

Käyttäjän Nahkakastanja kuva
Nahkakastanja

Aina olen GH:ista tykännyt mutta en ikinä oo ollu semmonen hardcore pelaaja, vaan nimenomaan sen hauskuuden vuoksi pelannut, Uusi GH vaikuttaa tosi hyvältä tuon musiikki tv idean osalta, kun vanhemmissa oli aina ongelmana että oli ne pari hyvää biisiä mitä tuli sitten soiteltua enemmän kuin liikaa, tuossa olisi ainakin pelattavaa ja vaihtelua. Toivottavasti musiikki TV puoli toimii myös kokonaan ilman mitään lisämaksuja, DLC biisit nimittäin oli ikäviä maksaa viime-versioissa.
Kyllähän tota voisi harkita ostavansa pleikkarille, mutta vähintään ainakin mobiiliversio varmasti tulee hommattua jos on kerta sama peli. :D

Käyttäjän Seke kuva
Seke
Lainaus käyttäjältä Riepu

Nyt täytyy sanoa, etten tykkää uudesta visuaalisesta tyylistä sitten yhtään. Propsit Activisionille uuden suunnan kokeilemisesta mutta nopenopenopenopenope!

Noh, ehkä tarkoitus onkin osin kosiskella Mega-CD-nostalgikkoja.

Joo tuli kyllä tosta trailerin materiaalistaa vahvasti mieleen kaikki kammottavat cd-i ja mega-cd "full motion video -pelit".

Ei muovikitaran rämpytys kiinnostanut aiemminkaan enkä oikein ymmärrä miksi nämä pelit olivat hetken niin kovin suosittuja?

Ja kuka tulee keikalle banderollin kanssa jossa lukee "YOU SUCK!"??? :D

Käyttäjän PussikissaHelvetistä kuva
PussikissaHelvetistä

Olisi tämä musapeli-trendi saanut kyllä pysyä haudassaan. Toiset kammoksuu mobiilipelejä, minä tätä roskaa.