Psychonautsista ja Iron Brigadesta muun muassa tunnettu Double Fine on julkistanut uuden pelin. Kehitteillä sanfranciscolaisessa studiossa on parhaillaan pulmailua ja toimintaa yhdistävä Hack ’n’ Slash, joka on ainakin ensisijaisesti matkalla niin Windowsille, OS X:lle kuin Linuxillekin.

Huolimatta siitä, että peli omaa erittäin itseselitteisen nimen, ei kyseessä ole silti välttämättä aivan sitä, mitä monet odottavat. Ulkoisesti hyvin paljon klassisia 2D-Zeldoja muistuttava peli ei nimittäin tarjoa varsinaisesti miekoin ja bumerangein käytävää toimintaa, vaan pelaajat selviävät maailmassa hakkerointikykyjen ja pelimaailman porsaanreikien avulla.

Teknisesti taitavan haltianaisen tähdittämä Hack ’n’ Slash on lähtöisin Double Finen omasta Amnesia Fortnight -kehitystempauksesta, jossa studion kehittäjät luovat joukon peliprototyyppejä uusia projekteja miettiessään. Hack ’n’ Slashin prototyyppi tuli julkisuuteen viime vuonna ja herätti huimasti mielenkiintoa pelaajissa aikalailla saman tien.

Hack ’n’ Slash on määrä nähdä niin Steamissa kuin myös ”DRM-vapaana” ensi vuoden alkupuoliskolla. Peliä rahoittavat sekä itsenäisten pelien tukemisesta laajemminkin tunnettu Indie Fund että myös monet Double Finen kumppanit aina Castle Crashers -studio The Behemotista Canabalt-luoja Adam Saltsmaniin. Samaiselta suunnalta Double Fine on saanut apua myös tuoretta avaruusrakentelupeli Spacebase DF-9:ää varten.

Ohessa pelikuvaa Hack ’n’ Slashin prototyypistä. Pelin kotisivuilla on parhaillaan tarjolla myös pieni pähkinä sellaista kaipaaville.

Lähde: Double Fine

Lisää luettavaa