Hahmonluonti saapuu viimein Minecraftiin

Minecraftissa on luotu jo vuosia monenlaisia asioita. Nyt hahmonluontikin saadaan osaksi peliä.

22.9.2019 12:17

Hahmonluonti on viimein tulossa viralliseksi osaksi Minecraftia useamman vuoden taipaleen jälkeen. Mojang ja Microsoft ovat aloittaneet ominaisuuden beta-testaamisen osana pelin Xbox One-, Windows 10- ja Android-versioita, joista sen pitäisi ponkaista valmistuessaan vielä myös muihin pelin niin sanottuihin Bedrock-versioihin.

Minecraftin hahmonluonti toimii melko perinteiseen malliin. Omassa hahmossa pääsee vaikuttamaan siis muun muassa niin näiden silmien, suun, hiustyylien, kehon koon ja värien kaltaisiin asioihin. Ilmaiseksi tarjolla kerrotaan olevan reilut sata erilaista ulkoista piirrettä käytettäväksi ja lisää esimerkiksi erilaisia asusteita tarjotaan ulottuville vielä myös rahaa vastaan. Hahmonluonti ei myöskään korvaa peliin jo aiemmin käytettävissä olleita skin-ulkoasuja, vaan niiden käyttöä voi jatkaa vastaisuudessakin.

Mikäli jo betaan osallistuminen kiinnostaa, voi ohjeet siihen lukaista läpi Minecraftin kotisivujen kautta.

Mojangin mukaan hahmonluonti on tulossa Minecraftiin osin mobiilipeli Minecraft Earthin ansiosta. Omien hahmojen tekemistä kun suunniteltiin alkujaan nimenomaan osaksi mobiiliuutukaista, kunnes kehittäjät innoistuvat siitä niin kovasti, että hanketta päätettiin laajentaa itse pääpeliinkin

Isommin hahmonluonti nähtiin esillä osana kehittäjien tämänviikkoista verkkolähestystä. 

Lähde: Minecraft (kotisivu)

Lisää luettavaa