Hakaristien automaattikielto kumottiin pelien osalta Saksassa / Uutiset / pelaaja.fi

Hakaristien automaattikielto kumottiin pelien osalta Saksassa

9.08.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Hakaristien automaattikielto kumottiin pelien osalta Saksassa

Hakaristit ja muut "perustuslain vastaisten organisaatioiden" tunnukset eivät ole enää automaattisesti kiellettyjä Saksassa myytävissä videopeleissä. Maan viranomaisten luvalla Saksassa ikärajoja säätävä USK-organisaatio voi siis päästää jatkossa kyseisiä pelejä läpi tarkkailuistaan, joskaan ei kuitenkaan täysin ilman tarkastelua.

Vastaisuudessa USK:n roolina on arvioida, että peleissä käytettävät symbolit palvelevat jonkinlaista taiteellista, tai tieteellistä tarkoitusta tai kuvastavat historiallisia tai nykypäivän tapahtumia. Malli vastaa käytäntöä, jota on aiemmin käytetty hyödyksi jo esimerkiksi elokuvien kohdalla.

– Päätös on tärkeä askel peleille Saksassa. Olemme kampanjoineet pitkään, jotta pelit voisivat näytellä tasa-arvoista roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ilman poikkeuksia, Saksan pelialaa edustavan Game-järjestön johtaja Felix Falk kommentoi.

Lähde: Game

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Eihän niitä ole aikaisemmikaan kielletty automaattisesti mutta nyt tuli selkeä lupa käyttää kyseisiä symboleja ilman mahdollisia ongelmia. Itse sensuuri varmaan kuitenkin jatkuu vielä jonkin aikaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Todella hyvä päätös, mutta jättää viranomaisille vielä aika suuren harkintavallan, mikä voi johtaa siihen, että käytännössä mikään ei muutu.

Laki on johtanut muun muassa niinkin loogisiin lopputuloksiin, että historiaan tiukasti pohjaavassa Hearts of Iron IV:ssä saksan lipun virkaa hoitaa joku rautaristiviritys sen oikean hakaristin sijaan. On muuten yllättävänkin häiritsevä juttu, eikä lipun korjaava modi ole syyttä yksi Steam Workshopin suosituimpia. Toivottavasti nyt saataisiin ihan virallinenkin päivitys.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

pieniä hyviä asiokta lyötyjen maasta

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Ihan hyvä että ei jouduta sensuroimaan historiaa niin paljon eihän yksikään saksalainen pelaaja ole niitä kauheuksia siellä ollut tekemässä.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Vihdoin tällekin pelleilylle tulossa loppu. Sakuille tuo hakaristi tuntuu monesti toimivan kuin risti vampyyrille.

Nostoja