Hakkeriryhmä laittoi PS4:n pyörittämään Linuxia – ja pelasi sillä Pokémonia

Hakkeriryhmä fail0verflow juhlisti vuoden päättymistä esittelemällä työtään PlayStation 4:llä pyörivän Linuxin parissa. Samalla toisaalla Windows 95 tungettiin 3DS:ään.

3.1.2016 05:15

Hakkerien käsitys PlayStation 4:stä on saavuttanut sen tason, että Sonyn tuorein kotikonsoli on saatu pyörittämään Linux-käyttöjärjestelmää. Asiaa esitteli hiljattain ryhmä nimeltä fail0verflow, joka demonstroi löydöksiään pelaamalla konsolilla Pokémon-peliä Game Boy Advance -emulaattoria käyttämällä.

Hyödykseen ryhmä näyttää käyttäneen Linuxia ajaessaan PlayStation 4:n vanhempaa järjestelmäversiota ja siihen liittyvää konsolin verkkoselaimesta löytyvää aukkoa. Failoverfl0w’n tarkoituksena ei ole kuitenkaan lähteä julkistamaan PlayStation 4:stä löytämiään heikkouksia. Sen sijaan ryhmä keskittyy seuraavaksi kääntämään Linuxia sopimaan paremmin PlayStation 4:llä käytettäväksi. Näin ryhmä ottaa samalla etäisyyttä käyttäjistä, jotka ovat kiinnostuneet konsolin kanssa kikkailusta nimenomaan vain piratismin tähden.

Tarkemmin failoverfl0w’n PlayStation 4 -kokeiluista voi lukea lisää ryhmän blogista. Edellä mainitun Pokémon-demonstraation voi vuorostaan nähdä oheisesta videosta.

PlayStation 4 ei ole edelleenkään kuitenkaan ainut konsoli, jonka kanssa harrastelijat ovat tykänneet hiljattain peuhata. Yksi viimeisin esimerkki tästä on shutterbug2000-nimimerkkiä hyödyntävän käyttäjän tempaus laittaa Windows 95 pyörimään käsikonsolilla. Myös siitä löytää videoesittelyn ohesta. Lisää varsinaisesta tempauksesta voi lukea lisää GBATemp-keskustelupaljastalta.

Lähde: Kotaku (1), (2)

Lisää luettavaa