Hakkerit jyräsivät Sonyn PSP:n suojaukset / Uutiset / pelaaja.fi

Hakkerit jyräsivät Sonyn PSP:n suojaukset

28.08.2006 // Kirjoittanut: LassiK
16

Sonyn PSP:n järjestelmäversioiden turvapäivitykset ja murtokeinoa etsivät hakkerit ovat käyneet tiivistä kilpajuoksua käsikonsolin julkaisusta asti. QJ.net kertoo, että nyt hakkerit ottivat murskaavan erävoiton, kun käsikoneen kuvankatseluohjelmasta löytynyt ohjelmointivirhe mahdollistaa käyttäjien itse tekemien ohjelmien lataamisen kaikilla Sonyn tähän asti julkaisemilla järjestelmäversioilla (2.80 asti).

Tähän mennessä uutta turva-aukkoa käyttää hyväkseen vasta yksinkertainen "Hello World"-ohjelma. Todennäköisesti turva-aukon kautta voidaan jatkossa jopa vaihtaa koneen järjestelmäversiota.

PSP:n hakkeripiireissä on luotu muun muassa monenlaisia mediasoitto-ohjelmia, omia PSP-pelejä ja emulaattoreita. Tietomurtoja on hyödynnetty myös piratismiin. Lisäksi turva-aukon kautta on iskenyt jopa ohjelma, joka tekee PSP:stä lopullisesti käyttökelvottoman - katso video F-Securen testistä täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

VIHDOIN! Mahtavaa työtä hakkerit. :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mielestäni tuli liian aikaisin. Olisivat odottaneet siihen 3.0 firmwareen asti. Nimittäin Sony varmasti korjaa 'ongelman' siihen mennessä.

Loistava uutinen muuten.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä Sony! Ette osaa koodata kunnollisia firmiksiä jollekin kämäselle käsikonsolille, niin miten mahtaa käydä sen uuden kaasugrillin kanssa kun siinä on linuksia ynnä muuta paskaa?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kohtahan sony alkaa olemaan yhtä paha tumpelo näitten ohjelmistojen kanssa kun microsoft, Ei näin jätkät.

Käyttäjän Yarichin kuva
Yarichin

Ei tässä mistään tumpeluudesta ole kyse. Kaikkialla on turva-aukkoja yms., joita hakkerit voivat hyödyntää halutessaan. Lehmät lentävät ennen kuin kehitetään hakkereilta turvassa olevia systeemejä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

MS 258.985 virusta vs. Sony 1 virus. On siinä Sonylla kova työ saada MS kiinni ja voittaa kilpajuoksu virusten määrässä.

Pakkoko on muuten latailla kaikkea kakkaa hakkerisivustoila ja ladata laitteelle epävirallisia ohjelmia.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Kaikki laitteet jotka kyetään kytkemään nettiin tai omaavat jonkinlaisen muistilevyn johon voi kirjoittaa tietoa ovat murrettavissa. Ohjelmistojen suunnittelijoiden pitäisi aina vain pyrkiä olemaan edellä hakkereita ohjelmistojensa kanssa mutta aina näin ei käy joka näkyy vahvasti tietoturva aukkoja piukassa olleen windowsinkin virusten määrässä. Onneksi ne ovat kuitenkin vähentyneet merkittävästi.

Mahtaako Ps3, X360 sekä Wii tarvita jonkinkaltaisen Fsecure paketin että niillä pystyy turvallisesti pelaamaan?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

sony ^^

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

noniin sillä lailla...
Ja ei muka Sony tee mokia??
Aika huono verrata MS ja Sony.a... Vertaisitte PS ja Xbox. no joo.
Ja tieääkseni kummallakaan ei ole ollut yhtään virusta. ja tämäkin Bricking video, demonstroi vain turva aukkoa.

Ja yhdyn tuohon Viper7 sanoihin!!

Tosin PS3.n titoturva voi olla netissä suuremmassa vaarassa, kuin XO360.n
Tarkoitan tällä sitä, kun PS3.a on linuks (johon kourallinen viruksia) ja sitten tämä netti selain. Jonkinmoista tietoturvaa vaatii. Sillä ei tarvi kuin väärä sivu ja hups...tosin tähänkin saattaa mennä aikaa.
Mutta verkossa kone kuin kone on vaarassa.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Ei mitenkään yllättävää, onhan moneen otteeseen mediassa mainittu, että mikä vain (sähköinen) suojaus on murrettavissa. Toisaalta Sony pistää hanttiin heti 3.0:n myötä.