Hakkerit varastivat keräilijältä kahden miljoonan dollarin edestä CS:GO -kosmetiikkaa / Uutiset / pelaaja.fi

Hakkerit varastivat keräilijältä kahden miljoonan dollarin edestä CS:GO -kosmetiikkaa

23.06.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
3

Counter-Strike: Global Offensive -pelaajalta on varastettu jopa kahden miljoonan edestä virtuaaliesineitä.

Tietojen mukaan hakkerit onnistuivat pääsemään käsiksi CS:GO -pelaajan Steam-käyttäjätiliin, jolla oli kerätty melkoinen joukko harvinaisia asekuoseja. Arvioiden mukaan kahden miljoonan dollarin arvoisen kokoelman kerrotaan sisältäneen esimerkiksi seitsemän AWP Souvenir Dragon Lore -kuosia, joiden arvo voi kivuta ulkopuolisilla kauppasivustoilla useisiin kymmeniin tuhansiin dollareihin kappaleelta.

Tarkkoja tietoja varkaudesta ei ole paljastettu, mutta hakkerien kerrotaan onnistuneen pääsemään viime viikolla käsiksi kyseisen käyttäjän Steam-tiliin ja vaihtamaan tämän sähköpostiosoitteen ja salasanan. Tietojen mukaan varkaat eivät ole vaivautuneet tekemään virtuaaliesineillä isoa tiliä, sillä osa esineistä on tyydytty myymään Steamissa markkinahintaan. Osa taas on lähetetty hakkerin Steam-tilille, jossa niiden kerrotaan odottavan myyntikiellosta vapautumista.

Lähde: dotesports

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Kyseisiä skinejä tuskin saa takasin. Kaikki mennyttä. osan ottoni.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ja olihan 2-vaiheinen tunnistautuminen päällä? Tilillä joka sisältää 2 miljoonan arvosta "esineitä"? Olihan...?

Jos näin ei ollut, niin sitten ei voi kuin todeta, että järki ja ylimääräinen raha, ei todellakaan aina kulje käsi kädessä. Tosin lienee ihan perusteltua kysyä onko järki ollut läsnä yleensäkään kun on lähdetty keräilemään pienellä omaisuudella virtuaaliesineitä, joiden koko arvo ja olemassaolo on riippuvainen yhden tietyn pelin ja yhden tietyn alustan olemassaolosta ja niitä hallinnoivan yksityisen yhtiön oikuista.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19
Lainaus Stan

Kyseisiä skinejä tuskin saa takasin. Kaikki mennyttä. osan ottoni.

Ilta-sanomien jutusta luin, että yhtiö on nimenomaan ryhtynyt pikaisiin toimiin skinien palauttamiseksi, mm. jäljittämällä myydyt skinit ja palauttamalla niitä. Koska takana näyttää olevan Steamin ongelma käyttäjän varomattomuuden sijaan, selittäisi miksi näin ripeät toimet tilanteen pelastamiseksi kun yrittävät paikata tilanteen.