Half-Life 2 - ja Portal-käsikirjoittaja Chet Faliszek jättää Valven / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Life 2 - ja Portal-käsikirjoittaja Chet Faliszek jättää Valven

2.05.2017 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
3

Pelialan veteraani Chet Faliszek on päättänyt päättää 12-vuotisen työuransa Valvella ja lähtenyt uusien haasteiden pariin.

Faliszek tunnettiin kehittäjien keskuudessa Valven kasvoina ja viimevuosina hän vastasi yhtiönsä VR-puolen vastaavana kehittäjien suuntaan. Pelaajille mies on kuitenkin paremmin tunnettu käsikirjoittajana, jonka käsialaa ovat muun muassa molemmat Portalit, Left 4 Deadit sekä Half-Life 2: Episode One ja Two.

Hän ei kuitenkaan paljastanut vielä, mitä tulevaisuus tuo hänelle tullessaan mutta kertoi kuitenkin, ettei Valven lähtöön liity mitään ihmeellisyyksiä:

- Siihen ei liity mitään ihmeellistä tai dramaattista. Työskentelin siellä 12 vuotta, julkaisin muutamia mahtavia pelejä ja loistavia laitteita ja halusin muuttaa asioita. Tulevista suunnitelmistani ei ole vielä uutisia, kerron kun niin tapahtuu.

Valvelta lähtivät hiljattain myös Faliszekin kanssa yhteistyöstä tunnetut Eric Wolpaw aiemmin helmikuussa sekä Mark Laidlaw viime vuonna.

Lähde: GamesIndustry.biz

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Sinne meni viimonen toivo Half-Lifen jatkosta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä lindario

Sinne meni viimonen toivo Half-Lifen jatkosta.

Rähähä

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus käyttäjältä lindario

Sinne meni viimonen toivo Half-Lifen jatkosta.

Valvelta on useaan otteeseen tähdennetty, että heidän pelinsä on aina kehitetty teknologia ja gameplay edellä ja käsikirjoitus syntyy ikään kuin lennossa siihen ympärille. Half-Lifet edustivat enemmän sitä perinteistä pelisuunnittelua, jossa prinsessoja kidnappaava Bowser oli riittävä käsikirjoituksellinen viitekehys ja sitten vain keksittiin liuta hauskoja kenttiä pelaajan pompittavaksi.

En siis usko, että parin käsikirjoittajajampan lähtö vaikuttaa millään tavalla Half-Life 3:n potentiaaliseen tulemiseen tai tulemattomuuteen, eikä varsinkaan kannata haksahtaa luulemaan, että Valve panttaisi jotain nerokasta ja tyhjentävää finaalia saagalleen. Jos HL3 ei ole tekeillä, niin se ei varmasti ole (vielä) tekemisen arvoinen.