Half-Life 2 -modi päivittää pelin nykyaikaan omintakeisesti - katso video / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Life 2 -modi päivittää pelin nykyaikaan omintakeisesti - katso video

27.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
6

Tänään Steamin Workshop -modipalveluun ilmestyvä Half-Life 2: Update päivittää emopelinsä nykyaikaan mielenkiintoisin kikoin.

Update ei suinkaan ole ensimmäinen Half-Life 2:n ulkoasua paranteleva tekele, mutta se pyrkii eroamaan grafiikkamodikollegoistaan hylkäämällä suorat tekstuuriparannukset ja säilyttämään näin pelin alkuperäisen tunnelman ja visuaalisen ilmeen. Tekstuurien sijaan modi korjaa emoteokseensa lipsahtaneita visuaalisia ja pelillisiä möhläyksiä, ja parantelee muun muassa vanhentuneiden vesi- ja sumuefektien ulkoista ilmettä.

Modin keskeisimpiä ominaisuuksia ovat kuitenkin sen päivitetyt varjostus- ja valaistusratkaisut, jotka yksin muuttavat pelin ulkoasun täysin. Rosoisetkin ympäristöt saavat uutta eloa realistisemmin käyttäytyvästä valaistuksesta, ja pelimaailma vaikuttaa yllättäen huomattavasti vireämmältä.

Half-Life 2: Update on työstetty faniporukalla jo vuodesta 2009, mutta Steamiin vihdoin saapuva versio tulee jäämään päivityksen viimeiseksi. Muun muassa teknologiajätti Nvidia on sponsoroinut tuotoksen kehitystä.

Hyvin toteutetun valaistuksen voimaa voi ihailla alla olevalla vertailuvideolla, ja omaan peliinsä modin voi napata maksutta täältä.

Lähde: Steam Workshop, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Simmy kuva
Simmy

11 vuotta vanhaksi peliksi edelleen todella hyvän näköinen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei ole kyllä kauhean iso muutos vaikka selvästi onkin havaittavissa. Ei ainakaan tuon takia tarvitse uusiksi pelailla. Black Mesakin olisi vielä kesken itsellä. Olisikohan pari vuotta sitten kun aloitin sen. Ollut muutakin ajankohtaisempaa pelattavaa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

meh....mielummin kannattaa asentaa Cinematic-mod, joka TODELLA päivittää pelin ulkoasua:

https://www.youtube.com/watch?v=gjlFH8LXFaM

Käyttäjän flimplay kuva
flimplay

Oikeesti kuka muka huomaa pelatessa jotain "detailed shadow"-kamaa tai "enhanced water", ihan naurettavaa. Niin kosmeettisia kyllä noi muutokset ainakin tuossa näytti että ei tuo mitään lisäarvoa peliin.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä Balnazzard

meh....mielummin kannattaa asentaa Cinematic-mod, joka TODELLA päivittää pelin ulkoasua:

https://www.youtube.com/watch?v=gjlFH8LXFaM

Ohhoh! Melekonen! Täytyypä pitää tuo mielessä, kun seuraavan kerran päätän pelata Halffis kakosen läpi. Saattaa kyllä unohtuakin siihen mennessä...

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Päivitystä on, mutta todella pienesti ja puhutaan kuitenkin hyvin vanhasta pelistä. Tietenkin niille jotka eivät ole vielä peliä päässeet pelaamaan (itsekin vasta muutama vuosi sitten pelasin) niin kyllähän tuon nappaa asennukseen samalla.

Lainaus käyttäjältä Balnazzard

meh....mielummin kannattaa asentaa Cinematic-mod, joka TODELLA päivittää pelin ulkoasua:

https://www.youtube.com/watch?v=gjlFH8LXFaM

Hieman huonosti tehty vertailuvideo. 16:9 kaappaus renderöity 4:3 videoksi ja pelkästään perä perään vertailua lähes 7 minuutin verran.
Kyllähän tuo ihan kivalta näyttää, mutta entäs se pelaaminen? Heti alussa ei varmaan saa mitään selvää mitä pitäisi tehdä ellei ole aiemmin peliä pelannut kun ei yksinkertaisesti näe mitään.