Half-Life: Alyx on nyt pelattavissa kokonaisuudessaan ilman virtuaalitodellisuuslaitteita

Yksi parhaista virtuaalitodellisuuspeleistä on nyt pelattavissa myös perinteisemmällä tavalla.

11.4.2023 10:31

Valven virtuaalitodellisuusräiskintä Half-Life: Alyx on pelattavissa nyt myös ilman virtuaalitodellisuuslaitteita.

Vuonna 2020 julkaistu räiskintä on ollut saatavilla pelkästään pc:n virtuaalitodellisuuslaitteille, eikä pelistä ole kaavailtu sovitusta perinteisemmille pelitavoille. Nyt peli on kuitenkin käännetty tavallisille ruuduille modaajien toimesta.

Moditiimi GB_2 Development Team on kehittänyt Half-Life: Alyxin NoVR-modia jo jonkin aikaa, mutta nyt modi on saanut merkittävän päivityksen. Viikonloppuna julkaistun päivityksen myötä Half-Life: Alyx on viimein pelattavissa alusta loppuun saakka ilman VR-kalustoa.

Koska Half-Life: Alyx on alun perin suunniteltu pelattavaksi virtuaalitodellisuudessa liikeohjaimet käsissä, on moditiimi joutunut tekemään kompromisseja pelin kääntämisessä tavanomaisemmille ohjaustavoille. Näin ollen modi ei ole täysin alkuperäiselle pelikokemukselle uskollinen sovitus, mutta se tarjoaa myös muille pelaajille tilaisuuden päästä ylistetyn yksinpeliräiskinnän pariin.

Kehitystiimi kertoo, ettei modi ole pelikelpoisuudestaan huolimatta vielä täysin valmis varsinaiseen julkaisuun. Tälle vuodelle on luvassa vielä hienosäätöä esimerkiksi animaatioiden, asetasapainon sekä ympäristön vuorovaikutuksen saralla.

Modin pelaaminen edellyttää Half-Life: Alyxin virallisen Steam-julkaisun sekä modin asentamisen. Asennus käy onneksi helposti pelkästään kopioimalla moditiedostot pelin asennuskansioon. ModDB-palvelussa saatavilla olevaan modiin pääsee käsiksi lähdelinkistä.

Lähde: ModDB

Lisää luettavaa