Half-Life: Alyxin kehittäjät haluavat tehdä uuden Half-Lifen myös perinteisille alustoille / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Life: Alyxin kehittäjät haluavat tehdä uuden Half-Lifen myös perinteisille alustoille

10.07.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8
Half-Life: Alyx -kehittäjät haluaisivat tuoda Half-Lifen myös perinteisille alustoille.

Half-Life: Alyxin kehitystiimi haluaisi tehdä uuden Half-Lifen myös perinteisemmille alustoille, uutuusartikkeli paljastaa.

Geoff Keighleyn vastikään Steamissa julkaistu Half-Life: Alyxin kulisseihin kurkistava interaktiivinen Half Life: Alyx - Final Hours -kirja kertoo kehittäjien saaneen uskoa Half-Lifen tulevaisuuteen keväällä virtuaalitodellisuuslaitteille julkaistun Alyxin positiivisen vastaanoton myötä. Artikkelin mukaan Valven hiljaiselo uusien julkaisujen suhteen oli seurausta Source 2 -pelimoottorin kehitykseen laitetuista panoksista sekä työskentelykulttuurista, joka mahdollisti uuden projektien alulle saattamisen helposti. Valven kerrotaan aloittaneen lukuisia projekteja, mukaan lukien Half-Life 3:n, joita ei kuitenkaan saatettu loppuun.

Half-Life: Alyxin myötä studion työntekijät kokevat kuitenkin pystyneensä ylittämään henkisen muurin uuden Half-Life -pelin kehittämisestä. Mikäli kehittäjien toiveet toteutuvat, saadaan uutta Half-Life -peliä odottaa tulevaisuudessa myös perinteisemmille alustoille.

-Jää on murrettu, ja nyt toivomme voivamme murtautua kokonaan sen läpi, kenttäsuunnittelija Phil Co kuvailee.

-Emme pelkää enää Half-Lifea.

Lähde: GI.biz

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Perinteistä HL-peliä enemmän kiinnostaisi päästä pelaamaan kehuttu VR-Alyxia. En ole vuosiin edes odottanut perinteistä HL-peliä ja VR-peli olikin tosin luonnollinen valinta kun pystyivät sen kautta yllättämään positiivisesti. Voi olla hieman vaikeampi homma perinteisessä kaavassa vaikkei ehkä mahdoton olekaan.

Käyttäjän Seppo_Hovi kuva
Seppo_Hovi

No katotaan sitte 15 vuoden päästä millane peli sieltä tulee.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Tärkeintä olisi että eivät jättäisi leikkiä kesken. Ja toinen että valve pitää tämän hyväksi todetun porukan kasassa. Maailmassa ei ole koskaan liikaa hyviä vr pelejä, niin toivon itse että jatkavan alustan kehitystä.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Minun puolestani saisivat pysyä vr:ssä, alyx oli aivan mahtava peli ja toivon kovasta että se saisi jatkoa

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itse toivoisin normipelejä, VR-lasit ovat aivan tolkuttoman kalliit ja itselle kiinnostavat pelit voi laskea yhden käden sormilla. Näillä näkymin ainoa tapa itselle kokea Alyx on modi joka mahdollistaa pelin pelaamisen normaalisti, sillä jos hankkisin VR-lasit täytyisi nextgen-konsolit unohtaa.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Itse en ole Alyxiä köyhänä miehenä vielä pelannut mutta kirjaa lukiessa syntyi käsitys että vihollisista tehtiin helpompia koska vr:ssä pelaajan reagointi ja liikkuminen on paljon hitaampaa. Tämä ei paperilla sinällään häiritse kun pelaaja-hahmona on Alyx jolla ei ole HEV-voimamies pukua eli lähtökohtaisestikkin heikommassa asemassa oleva kapinallinen.

Mikäli Half-Life 3 joku kaunis päivä toteutuu on hyvin oleellista onko Gordon Freeman vai Alyx pelaaja-hahmona tai muuta kikkailua. Dr. Freeman kuitenkin aiemmissa peleissä pystyy juoksemaan huonetta ympäri kuin Usain Bolt ja samalla haulikkoa lataamaan vakaalla kädellä kuin Doom Marine konsanaan. Tämän myötä hl 1, 2 ja ep 1&2 jälkeen voisi tuntua hyvin oudolta pelata Dr. Freemanina joka ei sitten enää kykenesi näihin temppuihin, ellei Half-Life 3 alussa kirjoiteta HEV-pukua romukoppaan.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus peliukk0

Minun puolestani saisivat pysyä vr:ssä, alyx oli aivan mahtava peli ja toivon kovasta että se saisi jatkoa

No ei todellakaan! Vaikka en yhtään epäile, etteikö Alyx olis huippu VR-peli, niin VR-pelien kohdalla pitävät kuitenkin tietyt rajoitteet miten pelit voidaan suunnitella vaikka toki sama pätee myös päinvastoin. Kuitenkin en itse rupea kalliita VR-kakkuloita vain Half-Life VR-pelien takia hankkimaan, enkä uutta peli PC:tä ostamaan/vanhaa päivittämään vain sen takia.

Että jos sieltä Half-Life 3 on vielä tullakseen, niin sen on oltava pelattavana myös ilman VR-laseja ja myös konsoleilla. Ja eiköhän Valvella sen verran fiksuja olla että tämä asia myös ymmärretään. EN pistä pahakseni jos lisää Halffista tehdään vain VR-muotoon, mutta se kaikkien vuosien odottama jatko-osa on yksinkertaisesti pakko tehdä laajemmalle yleisölle, jotta edes pelin kehityskustannukset saadaan katettua.

Summa summarum, Half-Life 3 mahdollisimman laajalle yleisölle ja sen ympärille voidaan sitten näitä Alyx:n kaltaisia VR-pelejä tehdä jotka syventäisivät HL3:n juonta ja tapahtumia toisesta näkövinkkelistä, tuo olisi bisneksen kannalta kaikkein järkevintä

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

On parempi portata normaali peli VR:lle kuin toisinpäin. Half-Life 2 on käännetty VR:lle, mutta kukaan ei ole siirtänyt Alyxia lattaruudulle eikä se yleisen käsityksen mukaan olisi järkevääkään.

Omistan itse VR-laitteiston ja Alyx oli aivan loistava peli, mutta kaikki eivät halua tai voi tällaista pelata. Olisi kyllä kiva jos sitten joskus HL3:ssa olisi valinnainen VR-moodi.

Nostoja