Half-Life jatkuu, Team Fortress 2:sta demo / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Life jatkuu, Team Fortress 2:sta demo

23.08.2006 // Kirjoittanut: Riot
13

Valve Softwaren perustaja Gabe Newell oli saapunut Leipzigiin puhumaan Valven tulevista projekteista. Pääsin juttelemaan Newellin kanssa pitkän tovin, mutta kerrotaan heti alkuun pari tärkeätä asiaa.

Vihainen Gabe Newell.

Gabe 2.jpg

Half-Life 2:n tulevat PlayStation 3- ja Xbox 360 -versiot tehdään Valvella. Gabe totesi jo EA Showcase 06 -tapahtumassa heinäkuussa, että molemmat konsoliversiot sisältävät HL2: Episodit 1 ja 2, mutta nyt varmistui sekin, että myös Portal ja Team Fortress 2 ovat mukana samassa paketissa. Tämä oli aikaisemmin hieman epäselvää.

Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1, Half-Life 2: Episode 2, Team Fortress 2, Portal - Nämä kaikki ovat yhdessä paketissa PS3:lla ja Xbox 360:lla. Aivan käsittämättömän hieno paketti, jossa riittää pelattavaa pitkäksi aikaa!

Gabe kertoi, että konsoliversiot ovat täysin samanlaatuisia kuin huippu-pc:llä pyörivä versio HL2:sta.

Julkaisuaika? Vuoden loppu, mutta tähän kannattaa suhtautua skeptisesti. EA:ltakin todettiin, että Valve toimii oman aikataulunsa mukaisesti. Päivitys: Valven mukaan Episode Two -pakettia kannattaa odottaa 2007 alussa.

Peliesittelyssä Half-Life 2: Episode 2

Valven Eric Johnson esitteli runsaasti pelimatskua tulevasta HL2:n Episodi 2:sta. Näytetyn perusteella toiminnan määrää on lisätty ja sitä kautta myös Gordon Freemanille tarjoutuu enemmän erilaisia vaihtoehtoja sen suhteen kuinka toimia. Gabe kertoi, että Episode 2 ja tuleva Episode 3 poikkeavat sarjan tutusta lineaarisesta putkijuoksurakenteesta. Luvassa on laajempia pelialueita ja enemmän vapaaehtoista tekemistä.

Ensimmäisessä pätkässä ollaan sinertävässä luolastossa. Sokkelon uumenissa Gordonin mukana kulki kykyloopin näköinen kaveri, joka murisi vähän väliä jotakin. Rapuviholliset käyvät duon kimppuun ja muukalaiskaveri eliminoi näitä tehokkaasti salamallaan. Parivaljakko taistelee hetkisen, kunnes mennään toiseenkohtaukseen, jossa Gordon on yksin luolasokkelossa.

Iso alieni äkkää Gordonin ja lähtee tämän perään. Gordon pakenee sokkelossa ja piiloutuu kapeaan, limaiseen aukkoon, joka onkin tunneli, josta hän liukuu vieläkin syvemmällä luolaston uumeniin. Lima on peräisin jostakin alienista ja tunnelin päässä pitää tuhota seittiä, jotta päästään ulos. Ojasta allikkoon, sillä Gordon pakenee kielekkeelle, josta hän putoaa kun alieni tuuppaa tiedemiehen alas.

Sitten ollaankin ulkoilmassa ja Newellin mainostamassa metsäympäristössä. Nämä maisemat ovat selvä kontrasti emopelin ja edellisen episodin kaupunkivoittoisille maisemille. Gordonia jahtaa taisteluhelikopteri ja pari muukalaista. Gordon syöksyy hirsirakenteiseen taloon ja taisteltuaan useamman muukalaisen kanssa, hän juoksee takaisin ulos, jolloin helikopteri ampuu talon palasiksi. Tässä nähtiin mitä Valve kutsuu elokuvamaiseksi fysiikaksi...toisin sanoen Valve pyrkii tekemään näyttävämpiä skriptattuja kohtauksia, joissa fysiikkamoottori pistää parastaan.

Demossa nähtiin myös paljon ajamista ja yleensäkin tulitaisteluja. Tämän näköjään Valvekin ymmärsi, koska seuraava video keskittyi tarinaan. Siinä tuttu salkkumies puhelee kryptisiä Alyx Vancen tainnutetun(?) ruumiin yllä ja näemme muutamia dialoginpätkiä ja skriptattuja kohtauksia, jotka nostavat veden kielelle.

Uusia kuvia ei valitettavasti lehidstölle annettu :( Eikä kuvia edes saanut ottaa. Pahoittelemme tilannetta.

Gabe Newellin haastis ja tarkemmat tiedot Team Fortress 2:n pelidemosta (kyllä!) tulevissa PCpelaajassa ja Pelaajassa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mobb kuva
mobb

Mielenkiintoista todellakin. Odotan innolla Episode 2:sta ja etenkin pelisarjan lopettavaa Episode 3:sta. Toivottavasti pelattavaa riittää pitemmäksi aikaa noista tulevista osista kuin tästä ensimmäisestä jossa kesti n. 4 tuntia peluuta. Tulisipa jo uusi Pelaaja. :)

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

TF2 testattavana? Hell yeah.

Toivottavasti Episode 2 on juonitäytteisempi kuin ensimmäinen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Legendaarinen Team Fortress 2. Eihän siitä ole kuin se 7 vuotta kun ensimmäiset screenshotit pelistä ilmestyivät :) Vielä kun lykkäävät Counter-Strike: Sourcen moninpelillä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onko tämä Team Fortress 2:n demo jokin Pelaajan exclusive julkaisu?
Entäpä koska PCpelaaja ja Pelaaja lehdet ilmestyvät?

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

Hassua että Episode 2:n bonukset kiinnostavat paljon enemmän kuin itse Episode 2. Portal ja TF2 FTW! Olen myös tämän piirrettymäisen tyylin kannattaja, että suck it up, realismin kannattajat! =)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

voi olla että ps3:lle kaikki nuo Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1, Half-Life 2: Episode 2, Team Fortress 2, ja portal mahtuvat yhdelle blu-ray levyl kun taas boxilla joutuu käyttämään monta dvd levyä

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itseäni tosiaan myös kiinnostaa enemmän TF2 ja Portal :)
Half Life 2 on mennyt jotenkin "pelleilyksi" tai miten sen nyt sanoisi.

TF2 tulee varmasti Xbox Live:ssä olemaan hauska ja pitkäikäinen peli :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vierailija sanoi:

"voi olla että ps3:lle kaikki nuo Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1, Half-Life 2: Episode 2, Team Fortress 2, ja portal mahtuvat yhdelle blu-ray levyl kun taas boxilla joutuu käyttämään monta dvd levyä"
Mitä sitten? Voi valita aina kätevästi mitä pelaa..

Käyttäjän Mael Duin kuva
Mael Duin

'voi olla että ps3:lle kaikki nuo Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1, Half-Life 2: Episode 2, Team Fortress 2, ja portal mahtuvat yhdelle blu-ray levyl kun taas boxilla joutuu käyttämään monta dvd levyä'
Tietääkseni MS:llä on sellainen politiikka että multi-DVD:ta ei saa tulla käyttämään. Jos peli on liian suuri, sitten on pakko alkaa karsimaan että mahtuu yhdelle DVD:lle.

Käyttäjän Survivor kuva
Survivor

Kun Half-Life 2 tuli äskeittäin pelattua kiinnostus episodi 1 ja 2:een on suuri. Tuleekohan paketille normaali vai suurempi hinta jos siinä on nämä kaikki pelit