Half-Life palaa ensi vuonna! Tässä on Half-Life: Alyx / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Life palaa ensi vuonna! Tässä on Half-Life: Alyx

21.11.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
18
Half-Life: Alyx, VR, virtuaalitodellisuus, Valve

Virtuaalitodellisuuspeli Half-Life: Alyx on esitelty Valven toimesta vihdoin tarkemmin. Julkistustrailerilla nähdään jo pelikuvaa sekä vihjauksia sen tarinasta, minkä ohella pelin luonteesta on kerrottu yleisesti enemmän.

Half-Life: Alyx sijoittuu tapahtumiltaan ensimmäisen ja toisen Half-Life-pelin väliseen aikaan ja päästää pelaamaan nimensä mukaisesti Half-Life 2:sta tuttua Alyx Vancea ohjaten. Valve lupaa uutukaisesta kovasti täyspitkää pelikokemusta, joka koostuu niin ympäristöjen tutkiskelusta, pulmanratkonnasta kuin tietysti toiminnastakin.

Half-Life: Alyx julkaistaan Steamin kautta eri SteamVR:ää tukeville virtuaalitodellisuusvisiireille maaliskuussa 2020. Valve Index -omistajat saavat sen vieläpä ilmaiseksi yhdessä ylimääräisten asekuosien, SteamVR Home -ympäristöjen ja Counter-Strike: Global Offensive -lisukkeiden kera.

Normaalisti Alyx kustantaa 50 euroa.

Peliä tuetaan vielä myös Source 2 -kehitystyökaluilla, joilla käyttäjät voivat luoda siihen omia kenttiään. 

Kulissien osalta Half-Life: Alyxiin voi syventyä tarkemmin Geoff Keighleyn tuoreella The Final Hours -videolla. Se vahvistaa muun muassa, että Firewatchin tehneellä Campo Santon tiimillä on ollut omat näppinsä pelissä Alyxin luomisessa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No vaikka en edes Half-Life fanina (vuodesta -98) ole yhden pelien takia valmis VR-kakkuloihin ja ohjaimiin ole valmis "investoimaan", niin hyvänä asiana täytyy kuitenkin sanoa, että peli itsessään vaikuttaa tämän perusteella muuten varsin pätevältä lisäykseltä Half-Lifen universumiin, ja tuotantoarvot näyttävät olevan kohdallaan.

Toivoa sopii että Valvella on kuin onkin vielä kiinnostusta tehdä täysverisiä pelejä myös VR:n ulkopuolella ja että sieltä vielä joskus saataisiin jopa se Half-Life 3 ulos...tämä nyt ainakin valaa hieman uskoa siihen, myös siinä mielessä että Valve ei tästä projektista juuri hiiskunut kuin vain muutama kuukausi ennen pelin julkaisua.

Itselleni kynnyskysymys VR kakkuloiden ostamiseen on edelleen hinta + kiinnostavien pelien puute. Mikäli Half-Life Alyx onnistuu ja vastaavanlaisia ison budjetin ja suurten tuotantoarvojen VR-pelejä saadaan lisää, niin silloin saattaisin olla kiinnostunut, mutta tällä erää jään edelleen odottelemaan Half-Life 3:sta, kenties edelleen turhaan.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Kaipa se täytyy itsekkin alkaa etsiä edullisia VR-laseja.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ennakkotilausta vaille olen valmis. Odotan tästä vuoden 2020 parasta peliä.

Käyttäjän Tylor kuva
Tylor

Niin paljoa sarja ei kiinosta että hommaisin sen, mutta tarinalla kyllä, että tulee katsottua tai luettua tästä tarkemmin. Ehkäpä aikanaan se kolmonen sieltä tulee. Tämähän voi olla eräänlainen kokeilu siihen, mutta varuiksi en uskalla toivoa liikaa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Harmi jos vain VR niin jää pelaamatta :(

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Haukutaan koska ihmiset odottavat sitä kaikki muut pelit turhaksi tekevää half life kolmea.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kiinnostaisi todellakin kokea mutta ei ole innostusta ostaa näytönohjainta ja laseja. En siis pc:llä pelaa, joten pelinäyttis puuttuu eikä VR-lasejakaan tietenkään ole.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Jaahas, taitaa olla piiiitkästä aikaa sellainen peli mistä ilomielin maksan pyydetyn hinnan heti julkaisussa. Täytyypä verestää muistia ennen tätä kaikilla aiemmilla osilla :)

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Näyttipä kyllä ihan törkeän hyvältä. Mitä hittoa. Vähän petyin että prequel, mutta näyttää todella huolella tehdyltä setiltä jo heti kärkeen. Hyppään hypejunaan.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kelpaa. Ei kyllä tule näyttämään millään nykyisillä vr-kakkuloilla noin smoothilta, mutta toiminta näyttäisi hyvältä.

Se tosin jäi epäselväksi miten jos ollenkaan pelissä liikutaan. Teleporttaus tai mikään systeemi, jossa pelaaja vain jököttää paikallaan ei oikein enää nappaa. Pitää olla mahdollisuus liikkua ympäriinsä vapaasti.

Nostoja