Half-Life-sarjan käsikirjoittaja jätti Valven taakseen

Half-Life-sarjan kehityksessä laajalti vaikuttanut Marc Laidlaw ei enää työskentele Valvella. Mitä tämä tarkoittaa Half-Lifen kannalta? Noh, mies itsekään ei oikein kerro tietävänsä.

8.1.2016 23:00

Valvella aina vuodesta 1997 asti vaikuttanut käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija Marc Laidlaw on jättänyt taakseen nimekkään seattlelaispelitalon. Laidlaw’n lähdöstä kuultiin ensimmäistä kertaa mieheen sähköpostilla yhteydessä olleelta Reddit-käyttäjältä, minkä jälkeen hän vahvisti lähtönsä myös suoraan vielä esimerkiksi PC Gamer -lehdelle ja Eurogamer-sivustolle.

Laidlaw on ollut siinä mielessä merkittävä vaikuttaja pelialalla, että hän toimi sekä alkuperäisen Half-Lifen että myös Half-Life 2:n käsikirjoittajana. Hän johti myös Half-Life 2:sta teetettyjen episodien kynäilyprosessia ja auttoi ylipäätänsä muutenkin pelisarjan suunnittelussa.

Laidlaw on kertonut jättäneensä Valven taakseen henkilökohtaisista syistä. Yhdeksi näistä Laidlaw on kuvaillut oman ikänsä, joka on alkanut ajaa miestä pois pelinkehitykseen kuuluvasta kaaoksesta ja rohkaissut sen sijaan palaamaan hänen omissa käsissään olevien kirjoitusprojektien pariin. Pelien ohella Laidlaw on aiemmin työstänyt muun muassa tiesteiskirjallisuutta.

Half-Life-sarjan tulevaisuuteen liittyen Laidlaw on todennut, ettei hän tiedä, mitä Valve on vielä aikeissa tehdä sarjan kanssa. Mitä ikinä yhtiö kuitenkaan puuhaileekaan, ei se ole enää Laidlaw’n käsissä.

Lähde: Reddit, Eurogamer, PC Gamer

Lisää luettavaa