Half-Lifen suuri faniuusioversio Black Mesa on nyt kokonainen / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Lifen suuri faniuusioversio Black Mesa on nyt kokonainen

28.12.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Black Mesa: Xen, Xen, Black Mesa, Half-Life, Crowbar Collective, fani, fanipeli,

Reilun vuosikymmenen takaisista faniprojekteista alkunsa saanut Half-Life-uusioversio Black Mesa on siirtynyt pitkään jatkuneen varhaisjulkaisuvaiheensa loppusuoralle. Pelin lopun muodostava Xen-osuus siirrettiin jouluna virallisesti Black Mesan testaushaarasta osaksi pelin varsinaista pääversiota ja näin edessä on enää viimeinen joukko teknisiä viilauksia ennen Black Mesan virallista julkaisua.

– Peli on yhä early accessissa, jotta voimme kerätä aina vain enemmän dataa ja bugiraportteja useammilta pelaajilta ja laitteilta. Seuraamme ihmisten pelaamista ja kuuntelemme, miten voimme vielä parantaa peliä sen seuraavaa isoa päivitystä varten, joka johtaa early accessin päättymiseen. Kenttien hiomisen ohella haluamme katsoa peliä vielä kokonaisuutena ennen virallista julkaisua, Black Mesaa työstävä Crowbar Collective -tiimi toteaa.

Black Mesa on ollut saatavilla Steamin varhaisjulkaisupelinä aina vuodesta 2015 lähtien ja juuri sen isosti uudelleenrakennettu Xen-osa on ollut kehittäjien huomion kohde viimeiset vuodet. Tarkoituksena Black Mesa olisi saada julkaistua valmiina tuotteena vuoden 2020 aikana. Viimeisistä bugilöydöistä riippuen peli saattaa ennen virallista julkaisuaan saada vielä kuitenkin pienemmän 0.91-päivityksen, joka hajanaisten viilausten ohella esittelee peliin joukon uusia saavutuksia.

Black Mesa kustantaa noin 18 euroa. Hinnan ole määrä muuttua virrallisen julkaisun jälkeenkään.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy

vuos pari sitten vedin tän läpi, eikä juurikaan xen-osuus häirinnyt, paskin osuus koko pelistä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus zerodaunholy

vuos pari sitten vedin tän läpi, eikä juurikaan xen-osuus häirinnyt, paskin osuus koko pelistä.

Sehän on vedetty kokonaan uusiksi tässä

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus zerodaunholy

vuos pari sitten vedin tän läpi, eikä juurikaan xen-osuus häirinnyt, paskin osuus koko pelistä.

Niin siis koko pointti tuossa oli että koko Xen-osuus tehdään alusta alkaen uusiksi, koska oli alkuperäisesssä pelissä se Half-Lifen heikoin anti...

Itse pelasin Black Mesan silloin v.2012 sen julkaisussa läpi, täytyypä nyt sitten ensi vuosikymmenen ensimmäisenä pelinä pelata tämä vielä uudestaan läpi Xen osuuksineen. Hienoa että Crowbarin tiimi jaksoi kaikki nämä vuodet väkertää pelin parissa ja viedä projektin loppuun. Saapa nähdä milloin sitten Half-Lifen lisäreiden remaket eli Operation Black Mesa ja Guard Duty saadaan julkaistua, noista kahdestahan vastaa täysin eri tiimi ja niitäkin on tehty jo vuosikaudet.

Käyttäjän zerodaunholy kuva
zerodaunholy
Lainaus Balnazzard

[quote="zerodaunholy"]vuos pari sitten vedin tän läpi, eikä juurikaan xen-osuus häirinnyt, paskin osuus koko pelistä.[/quote]
Saapa nähdä milloin sitten Half-Lifen lisäreiden remaket eli Operation Black Mesa ja Guard Duty saadaan julkaistua, noista kahdestahan vastaa täysin eri tiimi ja niitäkin on tehty jo vuosikaudet.

ohhoh, näistä kahdesta en ollut kuullutkaan. onko nämä ilmaisia, tai valmiiksi saatuja, tai ylipäätään niin että pääsisi pelaamaan? :) edit: nopeasti vilkaistuna ei taida vielä valmiita olla?