Half-Lifen uuteen loistoon nostava Black Mesa julkaistiin Steamissa / Uutiset / pelaaja.fi

Half-Lifen uuteen loistoon nostava Black Mesa julkaistiin Steamissa

6.05.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

17 vuoden takaisen Half-Lifen voi nyt kokea uudessa loistossaan Steamin Early Accessissa julkaistun Black Mesan myötä.

Vuosikausia tekeillä ollut Black Mesa muuntaa alkuperäisen Half-Lifen nykyaikaisempaan muotoon. Jo vuonna 2012 osittaisena modina julkaistun Black Mesan Steam-version kerrotaan parantavan pelin visuaalista antia entisestään. Graafisen päivityksen ohella Black Mesa laittaa myös Half-Lifen ääninäyttelyn uuteen uskoon, jonka lisäksi myös pelin taisteluita on hienosäädetty uuteen julkaisuun. Black Mesan 19,99 euron hintainen Early Access -versio ei sisällä vielä Half-Lifen loppuosioita, mutta ne lupaillaan julkaista peliin myöhemmin ilmaisena päivityksenä.

Odotettu Black Mesa on osoittautunut varsin suosituksi Steam-julkaisuksi. Peli ampaisi julkaisunsa jälkeen Steamin myydyimpien pelien kärkiviisikkoon mm. niin ikään eilen julkaistun Wolfenstein: The Old Bloodin edelle.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Vi-Pe kuva
Vi-Pe

Tätä on odotettu. Pelasin modin silloin kun tuli ja oli todella hyvä. Ilomielin ostan.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Tulihan se sieltä viimein! Itse tarkoituksella jätin modin aikanaan pelaamatta juuri siksi, että myöhemmin saisi kokea kokoversion kaikessa komeudesaan. Hyvää kannattaa odottaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eli nyt se aiemmin ilmainen tekele on maksullinen? Itsellä jäänyt kesken joskus kun sen ilmaisena latailin. Ihan viihdyttävä tekele mutta en mitään itse maksaisi. Mielenkiinnosta latasin ja kesken jäi kun oli parempaakin. Ei edelleenkään sillä että tämä millään lailla huono olisi. Ja se että loppua ei ole vieläkään mutta hinta on, huh huh.

Käyttäjän Perhonen kuva
Perhonen

Keskeneräisen modin maksullinen keskeneräinen modi. vähän siistiä.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Kyllähän tuon nyt tavallaan ymmärtää että jos on 10 vuotta jotain modia tehnyt niin siitä vähän jotain tulostakin tahtoisi. Mutta 25€ 17 vuotta vanhan pelin HD remasterista josta muuten on jo sellainen ei kauheasti innosta.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä lindario

Tulihan se sieltä viimein! Itse tarkoituksella jätin modin aikanaan pelaamatta juuri siksi, että myöhemmin saisi kokea kokoversion kaikessa komeudesaan. Hyvää kannattaa odottaa.

Paitsi, että ei EDELLENKÄÄN ole kokoversio: " Early Access -versio ei sisällä vielä Half-Lifen loppuosioita, mutta ne lupaillaan julkaista peliin myöhemmin ilmaisena päivityksenä."

Tosiaan mitä nyt olen katsonut tätä maksullista versiota, niin en ainakaan itse huomannut mitään niin mullistavaa v.2012 ilmaisversioon nähden, että tuosta todellakaan maksaisin 20e, etenkin kun Black Mesan ilmaisversio on tullut pelattua jo pariin otteeseen läpi....ja tässä olisi hyvä huomioida että v.2012 versio tulee jatkossakin olemaan ladattavissa täysin ilmaiseksi.

Jos mukana olisi jo nyt ollut loppupelin Xen-osuus (joka siis kuitenkin on ilmeisesti tulossa VAIN maksulliseen versioon, v.2012 versiota ei tulla enää päivittämään) , niin sitten voisin harkita lompakon avaamista...mutta tosiaan jos Black Mesan ilmaisversioon tutustunut, niin en näe mitään järkeä tästä maksaa, kun mielestäni v.2012 versio oli jo todella laadukasta jälkeä. Toki nille jotka eivät ole Black Mesaa vielä pelanneet, saatika sitten alkuperäiseen Halffikseen tutustuneet (ja haluavat vain maksullisen version mukana tulevan, omasta mielestäni täysin turhan moninpelin), niin ehdottomasti kannattaa ostaa ainakin sitten kun loputkin pelistä julkaistaan joskus hamassa tulevaisuudessa.

Toki nurinkurista tässä on se, että mikäli olisivat alun pitäenkin tehneet modista maksullisen, niin olisin tuon 20e ollut valmis pulittamaankin....mutta sen minkä on jo kerran ilmaiseksi saanut, niin eipä tuosta enää tee mieli maksaa, edes hiotumpana versiona, kun Xen-osuus vielä puuttuu....ja todella toivon että tuolle rahalle sitten myös saa vastinetta, ovat kuitenkin luvanneet luoda Xen-osuudet alusta alkaen täysin uusiksi, sillä juuri Xen oli alkuperäisen Halffiksen heikointa antia.

Nostoja