Halo 5 lähestyy – näin vältyt banneilta moninpelissä / Uutiset / pelaaja.fi

Halo 5 lähestyy – näin vältyt banneilta moninpelissä

18.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Halo 5: Guardiansin tuloon on aikaa enää hieman reilu viikko. Asian tiedostaen pelin kehittänyt 343 Industries onkin tehnyt selväksi perussäännöt, joita seuraamalla Halo 5:n moninpelissä ei pitäisi joutua pelkäämään banneja.

343 Industriesin mukaan Halo 5: Guardians on rakennettu seuraamaan tietynlaisia käyttäytymismalleja pelaajissaan. Silmällä peli pitää erityisesti niin verkko-otteluiden kesken jättämistä, tiimikaverien tahallista tappamista, tahallisia itsemurhia, toistuvaa verkkoyhteyden katkaisemista sekä toimettomana seisomista. Jos peli havaitsee pelaajan käyttäytyvän edellä mainituilla tavoilla jatkuvasti, voidaan kyseistä pelaajaa estää väliaikaisesti pelaamasta Halo 5:n moninpeliä ainakin sen kilpailullisemmissa osissa.

Bannien pituus riippuu rikkeiden laadusta. Bannit myös kovenevat sitä mukaan, jos niitä alkaa kertyä pelaajalle enemmänkin.

Lisää Halo 5: Guardiansin moninpelin toiminnallisuuksista, kuten taitoluokituksista, voi lukea Halo Waypoint -sivustolta.

Tarkennus kello 23:45: Banniohje koskee luonnollisesti ensisijaisesti Halo 5:n moninpelin kilpailullisempaa Arena-osuutta. Tiimitapon kaltaisia asioita katsotaan tuskin kuitenkaan yleisestikään erityisen hyvällä missään julkisessa yhteenotossa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus

..verkkoyhteyden katkaisemista..

Kuulostaa että käytettäisiin sitä kaikkien rakastamaa hostaamista ihan kunnon servereiden sijaan? Saatan toki olla väärässäkin.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Nyt kyllä huolestuttaa kun konsolien verkko-ominaisuudet eivät ole vahvimmasta päästä.

Käyttäjän jontsu1 kuva
jontsu1

Kyseiset säännöthän pätee vain kilpailulliseen ranked järjestelmään arena playlistissä eikä todellakaan casuaaleihin playlisteihin ainakaan samassa, yhtä rankassa muodossa. Tarkistakaa lähteenne!

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä Turzka

Nyt kyllä huolestuttaa kun konsolien verkko-ominaisuudet eivät ole vahvimmasta päästä.

mitäs noilla on tekemistä verkon vahvuuden kanssa jos halutaan estää ihmisiä huijjaamasta moninpelissä ?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mihin on maailma menossa jos bannien välttämiseksi moninpelissä tarvitaan ohjeet? Luulisi ihan maalaisjärjen käytön riittävän, ai niin tuppaa nykyiseltä ADHD-sukupolvelta vallan puuttuvan.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey
Lainaus käyttäjältä PSPiraatti

Lainaus..verkkoyhteyden katkaisemista..

Kuulostaa että käytettäisiin sitä kaikkien rakastamaa hostaamista ihan kunnon servereiden sijaan? Saatan toki olla väärässäkin.

Dediservut on vahvistettu jokaiseen pelitilaan, niin co-op kampanjaan kuin moninpeliinkin.

Nämä Halon tiukat kick/ban -säännöt ovat kyllä periaatteessa hyvä asia, mutta toisinaan niihin menee myös hermo. Tässä pari esimerkkitilannetta: 1) kannat surkeaa joukkuettasi omin voimin ja olet MVP -> vahinkobetrayal -> tiimikaveri potkii sinut pelistä. 2) pelaat randomien kanssa -> syystä tai toisesta oman joukkueesi pelaajat lähtevät pelistä -> et voi enää tehdä muuta kuin ottaa rankasti turpaan, mutta et voi lähteä pelistä, koska rank penalty ja mahdollinen temp ban.

Koska pelissä ei ole join in progress -systeemiä, niin ymmärrän kyllä että pelaajat yritetään pitää matsissa loppuun asti, mutta ehkä tähän voisi luoda jonkin kompromissiratkaisun? Vaikkapa että jos vähintään puolet joukkueestasi quittaa, niin voit luovuttaa voiton vastustajille ilman varsinaista rangaistusta. Häviö tulisi edelleen tietenkin tilastoihin eikä rankki myöskään nousisi.