Halo Infiniten tarinatehtäviä ei voi uudelleenpelata samalla tallennuksella, Microsoft vahvistaa / Uutiset / pelaaja.fi

Halo Infiniten tarinatehtäviä ei voi uudelleenpelata samalla tallennuksella, Microsoft vahvistaa

7.12.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
11
Halo Infinite, Microsoft, 343 industries

Microsoft vahvisti, etteivät Halo Infiniten huomenna ilmestyvän yksinpelin tarinatehtävät ole toistettavissa. Aiemmista Halo-peleistä poiketen Halo Infiniten tarinatehtäviä ei voi pelata uudelleen samasta tallennuksesta.

Kampanjan jälkeen voi toki kulkea ympäriinsä tutkimassa avointa maailmaa, mutta jo suoritettuihin tehtäviin ei voi palata takaisin. Mikäli Halo Infinite -pelaaja haluaa toistaa jonkin tehtävistä, kokeilla eri vaikeustasoja tai poimia tietyn epähuomiossa unohtuneen tavaran, on koko kampanja aloitettava alusta.

Huomenna 8. joulukuuta virallisen julkaisunsa saavasta Halo Infinitesta puuttuu ilmestyessään myös muita sarjalle tuttuja perusominaisuuksia, kuten Forge-tila ja mahdollisuus pelata tarina läpi yhteistyössä kaverin kanssa. Nämä saapuvat peliin oletettavasti ensi vuoden puolella.

Päivitys kello 18.25: 343 Industriesilta on kerrottu The Verge -sivustolle, että myös tehtävien uudelleenpeluuominaisuus on määrä lisätä peliin myöhemmin.

– Emme ole julkistaneet ajankohtaa, mutta asiaa työstetään. Haluamme uudelleenpeluumahdollisuuden, joka toimii hyvin. Kun kyse on avoimesta pelistä, on se paljon monimutkaisempi asia, pelin luova apulaisjohtaja Paul Crocker kertoo.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Suuri pettymys, luulin että yksinpelin sentään saisivat hyväksi free2play multiplayerin jäljiltä

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Aromit

Suuri pettymys, luulin että yksinpelin sentään saisivat hyväksi free2play multiplayerin jäljiltä

Noh kyllähän tuo on pääosin hyvä mitä ainakin arvosteluja/arvosanoja on katsonut. Lisäksi ilmoittivat jo tänään että tämä tehtävien läpipeluu uudestaan tuodaan peliin päivityksenä mukaan myös ensi vuonna. Ne keille nämä ominaisuudet ovat tärkeitä voivat siis tietenkin lykätä pelin ostoa/pelaamista ensi vuoteen

Käyttäjän rap kuva
rap

Voiko tyhmempää juttua enää pelissä olla?

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Ei tule mieleen, että koskaan olisin halunnut pelata läpi yksinpeleissä jotain tiettyä kohtaa tai tehtävä uudestaan. Ei kyllä vaikuta niin mitenkään.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

En ymmärrä miksi avoimessa maailmassa pitäisi pystyä uudelleenpelaamaan tehtäviä? Koko avoimen maailman pointti on se, että minulla on vapaus mennä ja suorittaa niin kuin haluan ja ne pelaajavalinnat sitten kumuloituu minun uniikiksi pelikokemuksekseni, jollaista muilla ei ole ja jota kehittäjät ei voisi täysin toisintaa.

Mikään ei olisi typerämpää, kuin hypätä keskelle vaikka jotain Witcher 3:n maailmaa johonkin "oletuspelitilanteeseen" ja pelata siellä joku yksittäinen tehtävä. Avoimen maailman pelit suunnitellaan yleensä kokonaisvaltaisemmiksi kokemuksiksi, josta iso osa menetetään, jos sitä lähdetään pilkkomaan irrallisiksi palasiksi.

Tietysti avoimen maailman ulkopuolella omissa instansseissaan tapahtuvien tehtävien pariin olisi kiva päästä uudestaan, jos haluaa esim. kerätä kaikki collectiblet.

Käyttäjän bioshokkaaja kuva
bioshokkaaja

Eihän avoimen maailman peleissä ole tapana ollutkaan, että niitä tarinatehtäviä voisi uudelleen pelata yhden läpipeluukerran aikana, sen sijaan sitä avoimen maailman "kukkien keräilyä" voi suorittaa niin paljon siinä ohessa kuin huvittaa. Tuntuu, että monilla mennyt vähän ohi, että Halo siirtyy tämän uuden pelin myötä vähän uusille urille.

Ja täytyy sanoa, että noissa vanhoissakaan Haloissa minua ei ole nuo uudelleenpeluu mahdollisuudet lämmittäneet, ne on vain sotkeneet, kyllähän ne tarinatehtävät pelataan järjestyksessä, alusta loppuun, tarinan mukaisesti.

Jälkilisäys: Ehkä tuo voisi olla sellainen new game+ lisäys.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

En koe tehtävien uudelleenpeluumahdollisuutta pelin luonnolliseksi osaksi, mutta usein on kyllä kaduttanut jokin (moraalinenkin) valinta, jos vaikka pelikin on ollut epäselvä mitä eri valinnoista seuraa. Kuinka useinkaan heitin NFS: MW:ssa Alt-F4:ää sulkeakseni pelin ennen automaattitallennusta, pelaajan ollessa joutua pidätetyksi ja menettämässä tuunaamansa auton. Ajansäästöä...

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Tuo kyllä tekee hallaa jos yrittää par score/time saavutuksia saada kerta ei voi harjoitella tehtäviä vaan pitää saada kerralla läpi ellei halua aloittaa alusta.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Uutiseen päivitetty mukaan 343 Industríesin lupaus siitä, että jonkinlainen uusimismahdollisuus on työn alla.

-Panu

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Stan

Tuo kyllä tekee hallaa jos yrittää par score/time saavutuksia saada kerta ei voi harjoitella tehtäviä vaan pitää saada kerralla läpi ellei halua aloittaa alusta.

Paha sanoa näin ennen julkaisua mikä pelin open-worldin luonne tulee olemaan, mutta en usko, että ainakaan tehtäväkohtaiset piste- ja aikahaasteet tulee olemaan tässä mikään juttu. Sotisi jälleen kerran avoimen maailman ydinajatusta vastaan.

Ymmärtääkö ihmiset nyt tosiaan sitä, että peli tulee olemaan open-world, joten ne perinteisissä putki-Haloissa nähdyt jutut ei tule sellaisenaan toimimaan ja niitä ei ehkä lähtökohtaisesti kannata tältä odottaa ainakaan entisen laisina.

Nostoja