Halo: The Master Chief Collection vahvistui viimein pc:lle – tulossa Microsoft Storen lisäksi Steamiin / Uutiset / pelaaja.fi

Halo: The Master Chief Collection vahvistui viimein pc:lle – tulossa Microsoft Storen lisäksi Steamiin

13.03.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

Microsoftin mittava Halo-kokoelmapaketti Halo: The Master Chief Collection on kuin onkin tulossa vihdoin pc:lle. Paketti ilmestyi alunperin Xbox Onelle marraskuussa 2014, mutta spekulaatiot pc-versiosta pysyivät vahvoina vielä pitkään tämän jälkeen.

Alunperin paketti piti sisällään Halo: Combat Evolved Anniversaryn, Halo 2: Anniversaryn, Halo 3:n ja Halo 4:n, saaden jälkikäteen myös tuen vielä Halo 3: ODST:n kampanjalle. Pc-version myötä Halo: Reach lisätään myös vielä osaksi settiä kaikilla alustoilla. Pc:llä kaikki pelit tukevat tietysti hiiren ja näppäimistön käyttöä, niin kuin myös 4K-resoluutiota.

Pc-julkaisu ei tapahdu tosin yhtenä könttänä. Microsoftin mukaan Halo-käännökset on rakennettu varta vasten pc:tä ajatellen, joten niiden julkaisu tapahtuu myös yksitellen ensiluokkaisen kokemuksen varmistamiseksi. Pelien ostaminen pc:llä on näin ollen siis myös mahdollista yksittäin.

Ensimmäisenä ulos saapuu Reach, jonka jälkeen julkaisut tapahtuvat ykkösestä neloseen järjestyksessä.

Saataville pc:n Halo: The Master Chief Collection -pelit tulevat niin Microsoft Storeen kuin Steamiinkin. Lisää julkaisuista on määrä kuulla Halo Championship Series Invitational -tapahtumassa maaliskuun 15.-17. päivä.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Käyttäjän Markka1 kuva
Markka1

Voi kyllä! Tätä olen odottanut. Ostoon menee takuu varmasti. Ainut pelisarja joka boxin puolelta on kiinostanut, mutta en parin hassun pelin takia ole kokonaista konsolia viitsinyt hankkia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Noniin. Microsoft, kaikki pelit suosista vaan Steamiin! Sitten seuraavaksi uusi Flight Simulator kehitykseen ja takauosien tyyliset kunnon pc-pelit.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ite veikkaan että pitkä odotus johtui 1337 Industriesin(close enought) suostuttelusta microsoftille, joka tietenkin olisi halunnut pitää pelin omassa kaupassaan. Hyvä juttu että pelit tulevat koneelle, mutta ite en ole enkä tule halo faniksi, niin whatever.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Mielenkiintoista nähdä jättääkö Microsoft nyt viimein tuon Windows Storen ainoana kauppapaikana lopullisesti taakseen vai ollaanko tässä vain sillä linjalla että vanhempia pelejä julkaistaan myös Steamissa ja näin saadaan mahdollisesti esim. Nyt Halon tapauksessa enemmän porukkaa ostamaan Halo Infinite Windows Storen kautta tai tilaajia Gamepassille.

Jokatapauksessa eiköhän Halo saa tästä pienoisen nosteen monen vuoden "rämpimisen" jälkeen... hienoa että myös paransivat MCC kokoelmaa kaikin tavoin vuosien varrella ja tuovat nämä pelit myös erikseen ostettaviksi jne. Iso peukku tästä Microsoftille, etteivät jättäneet Master Chief Collectionia siihen kuntoon missä se alunperin julkaistiin

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Paljonkohan tulee hintaa per peli jos erikseen ostaa?

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Pelaajat voittaa, kun konsolien ykkösfps saapuu PC:lle kokonaisuudessaan. Reachia onkin tullut odotettua tuhon MCC:hen jo vuosia, vaikka toki se näyttää hyvältä vielä alkuperäiselläkin laitteistolla pelatessa.

Tarkoittaneekohan, että mahdollisesti Halo Infinite olisi täten myös Play Anywhere -julkaisu?

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Vaikka olisi tullut vain microsoft storeen niin olisin ostanut silti mutta steamiin aina parempi. Sarja aina on kiinnostanut minua mutta en hallunnut ostaa konsolia vain yhden sarjan takia.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus snaketus

Noniin. Microsoft, kaikki pelit suosista vaan Steamiin! Sitten seuraavaksi uusi Flight Simulator kehitykseen ja takauosien tyyliset kunnon pc-pelit.

Tähän päälle vielä, että siirtyvät käyttämään avoimia standardeja, tekisivät peleistään versiot vielä ainakin Linuxille sekä OSX:lle ja julkaisisivat pelinsä myös DRM-vapaina. Silloin voisi olla PC-pelaajana erittäin tyytyväinen.

Halo-sarja ei ole koskaan iskenyt, mutta ehkä täytyy antaa uusi mahdollisuus, jos joku kaveri tämän tulee ostamaan.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Siinä meni ainoa syy omistaa Xbox. Kyllä, ostin One S:n vain MC collectionia ajatellen ja hupaisinta on, että kokoelma kärsii pahoista ruudunpäivitysongelmista, kun niitä pelaa päivitetyillä grafiikoilla. Jospa nyt vihdoin saadaan versiot, jotka pyörivät vakaalla ruudunpäivityksellä.

Kokonaisuudessaan loistouutinen ja vielä loistavampaa, että ei ole Win 10 Storen yksinoikeus, jota jota sen uumoilin olevan. Nyt vain toivotaan, että pelejä ei ole hinnoiteltu naurettavuuksiin.