Harmaalla alueella toiminut Steam tähtää Kiinan kunnolliseen valloittamiseen

Steam on saamassa Kiinassa lähitulevaisuudessa oman versionsa, joka voisi todennäköisesti turvata palvelun paikan maan mittavilla markkinoilla.

14.6.2018 19:08

Pelikauppa Steam on aikeissa vamistaa jalansijaansa Kiinassa lähitulevaisuudessa. Kaupan ylläpitäjä Valve on ilmoittanut työstävänsä Steamista virallista nimenomaan Kiinan markkinoille tarkoitettua versiota, jonka lanseeraamisessa sitä on auttamassa Dota 2:ta ja Counter-Strike: Global Offensivea jo aiemmin massa hallinnoineelta Perfect Worldilta.

Seattlesta käsin toimiva Valve ei ole toistaiseksi vielä kuvaillut, miten kiinalaisten oma versio Steamista tulee tarkalleen eroamaan sen muista olomuodoista, Jo pidemmän aikaa Steamin toimintaa Kiinassa on pidetty kuitenkin uhattuna ilman paikallista kumppania ja paremmin Kiinaan sopivaa sisällön sääntelyä. Aiemmin joulukuussa palvelun yhteisöpalvelut blokattiin maassa.

Kilpailutta Steam ei ole tietenkään jäänyt Kiinassa. Nousuaan idässä on tehnyt viime vuosina varsinkin pelipalvelu WeGame, jota hallinnoin maan pelijätteihin kuuluva Tencent. Paikallisena yhtiönä Tencent kohtaa vähemmän valtion luomia rajoitteita kuin ulkomaalaiset yhtiöt.

Lähde: GamesIndustry, VentureBeat

Lisää luettavaa