Harry Potter: Wizards Unite paljastui kunnollisemmin – tällainen on Pokémon GO -tyylinen velhopeli / Uutiset / pelaaja.fi

Harry Potter: Wizards Unite paljastui kunnollisemmin – tällainen on Pokémon GO -tyylinen velhopeli

11.03.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Warner Bros. ja Niantic Labs ovat esitelleet viimein laajemmin tulevaa Harry Potter: Wizards Unite -mobiilipeliä. Julki siitä on saatu samanaikaisesti niin joukko ensimmäisiä kuvia kuin myös kosolti yksityiskohtia pelin toiminnasta.

Nianticin luoman Pokémon GOn tavoin Wizards Unitea pelataan tutkimalla oikeaa maailmaa kännykän ruudun ohjeistuksella. Pokémon-kouluttajan sijaan pelaajat omaksuvat tällä kertaa kuitenkin taikaministeriölle töitä tekevän velhon tai noidan roolin ja lähtevät jahtaamaan oikeaan maailmaan karanneita Harry Potter -universumista tuttuja otuksia, hahmoja ja muita "Foundables"-nimellä kulkevia maagisia ilmestyksiä. Tarkoituksena nämä olisi tietysti saada pois jästien nähtäviltä, mikä tapahtuu erilaisin taikakeinoin. Taikuus vuorostaan kuluttaa pelaajan taikamittaria, jota palautetaan vierailemalla pelin karttaan merkityissä majataloissa.

Muita sivuaktiviteetteja on myös tarjolla. Maailmasta löytämiään raaka-aineita voi hyödyntää minipelin voimin tehtävien taikavoimien keittämiseen, minkä lisäksi pelaajat voivat lähteä yhteisvoimin valloittamaan haastavia linnakkeita. Näiden sisuksista löytää voi aina vain harvinaisempia Foundables-asioita sekä taikuuteen perustuvia taisteluja.

Oman hahmonsa kykyihin pääsee myös kevyesti vaikuttamaan valitsemalla tälle yhden kolmesta ammatista. Näitä ovat pimeyden voimia vastaan taisteleva aurori, taikaotuksista enemmän tietävät taikazoologi sekä akateemisempi professori.

Harry Potter: Wizards Unitella ei ole toistaiseksi vielä tarkkaa julkaisuajankohtaa. Taikomaan olisi tarkoitus päästä kuitenkin tämän vuoden aikana.

Lähde: Pottermore, Wizards Unite (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Ja tämä tulee tekemään satoja miljoonia, ehkä jopa muutaman miljardin.

IMAGE(https://i.imgur.com/9EQqh3F.jpg)

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Vaikka tämä on saman studion tekemä joka oli vastuussa AR-pelien suosion aloittaneesta Pokemon GO:sta, en usko tämän nousevan samalle tasolle. Ensinnäkin tämän pelin julkaisijana on Warner Bros. joka ei ole tunnettu hienovaraisista mikromaksuista, viimeisin Harry Potter-mobiilipeli on täydellinen esimerkki tästä. Törkeä mikromaksujen painostaminen ajaa suurimman joukon pois ja ne jotka jäävät eivät välttämättä jaksa pelata peliä pitkiä aikoja, peli kuitenkin vaatii liikkumista oikeassa maailmassa. Harry Potter-lisenssi ei myös varmaankaan toimi yhtä hyvin grindaamiseen pohjautuvassa pelissä kun Pokemon. Sitten kun pelaajakunta kutistuu, pelistä tulee vieläkin vaikeampi, mikä painostaa enemmän mikromaksuihin ja kun valailla ei ole sardiineja murskattavana, hekin lopettavat.

Rakkoiset jalat + tuputetut mikromaksut + vaativa sitoutuminen + vähenevä pelaajakunta = Peli joka syö itsensä elävältä.