Härski temppu Steamissa: ilmaiseksi julkaistu Teräsmies-demo varastettiin ja laitettiin myyntiin / Uutiset / pelaaja.fi

Härski temppu Steamissa: ilmaiseksi julkaistu Teräsmies-demo varastettiin ja laitettiin myyntiin

17.11.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
1

Näyttävä Teräsmies-pelikonseptin demoversio laitettiin luvatta myyntiin Steamissa.

Toybox Gamesin Tyson Butler-Boschma julkaisi aikaisemmin tänä vuonna kehittämänsä konseptidemon ilmaiseksi itch.io-palvelussa. Unreal Engine 5:llä kehitetty Superman-Style Flight Experience -demo oli nähtävästi toteutettu niin hyvin, että se onnistui kiinnittämään myös epärehellisten toimijoiden huomion.

Butler-Boschman mukaan hän sai marraskuun alussa tiedon, jonka mukaan hänen demonsa oli julkaistu Hero Game Studiosin toimesta Heroes City Superman -nimen alla Steamissa 11 dollarin hinnalla. Varmistaakseen, että kyseessä tosiaan oli hänen kehittämänsä projekti, päätyi Butler-Boschma ostamaan pelin Steamissa. Hän kertookin löytäneensä pelistä itse kirjoittamansa viestin käyttäjille. 

Kehittäjä ryhtyi toimenpiteisiin esimerkiksi julkaisemalla pelin Steam-keskustelualueella varoituksen potentiaalisille ostajilla, mutta sai vastineeksi Hero Game Studiosilta porttikiellon "vihapuheen" vuoksi. Hero Game Studios myös vastasi Butler-Boschmalle väittämällä, että hän oli yksi projektiin osallistuneista kehittäjistä, joka kuitenkin jätti projektin kauan aikaa sitten. Hero Game Studios myös teki ilmoituksen tekijänoikeusrikkomuksesta Butler-Boschman huhtikuussa julkaisemaan YouTube-videoon liittyen.

Oikeus vaikuttaa lopulta voittaneen, sillä Valve on nyt vetänyt Heroes City Supermanin Steam-jakelusta. Myös Butler-Boschman videota koskeva tekijänoikeusilmoitus on ratkaistu hänen edukseen.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Steamissa ei näköjään ole enää minkäänlaista laadunvalvontaa uusien pelien suhteen. Mikä tahansa kuvankaappaus Teräsmiehestä riittää kertomaan, että peli rikkoo maailman arvokkaimpien brändien tekijänoikeuksia, eikä siitä voi pyytää maksua. Koskahan lipsautetaan ensimmäinen maksullinen Mario- tai Pokemon-fanipeli?