Näyttävä Teräsmies-pelikonseptin demoversio laitettiin luvatta myyntiin Steamissa.

Toybox Gamesin Tyson Butler-Boschma julkaisi aikaisemmin tänä vuonna kehittämänsä konseptidemon ilmaiseksi itch.io-palvelussa. Unreal Engine 5:llä kehitetty Superman-Style Flight Experience -demo oli nähtävästi toteutettu niin hyvin, että se onnistui kiinnittämään myös epärehellisten toimijoiden huomion.

Butler-Boschman mukaan hän sai marraskuun alussa tiedon, jonka mukaan hänen demonsa oli julkaistu Hero Game Studiosin toimesta Heroes City Superman -nimen alla Steamissa 11 dollarin hinnalla. Varmistaakseen, että kyseessä tosiaan oli hänen kehittämänsä projekti, päätyi Butler-Boschma ostamaan pelin Steamissa. Hän kertookin löytäneensä pelistä itse kirjoittamansa viestin käyttäjille. 

Kehittäjä ryhtyi toimenpiteisiin esimerkiksi julkaisemalla pelin Steam-keskustelualueella varoituksen potentiaalisille ostajilla, mutta sai vastineeksi Hero Game Studiosilta porttikiellon ”vihapuheen” vuoksi. Hero Game Studios myös vastasi Butler-Boschmalle väittämällä, että hän oli yksi projektiin osallistuneista kehittäjistä, joka kuitenkin jätti projektin kauan aikaa sitten. Hero Game Studios myös teki ilmoituksen tekijänoikeusrikkomuksesta Butler-Boschman huhtikuussa julkaisemaan YouTube-videoon liittyen.

Oikeus vaikuttaa lopulta voittaneen, sillä Valve on nyt vetänyt Heroes City Supermanin Steam-jakelusta. Myös Butler-Boschman videota koskeva tekijänoikeusilmoitus on ratkaistu hänen edukseen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa