"Harvinainen" perustajakaksikko vaihtoi maisemia / Uutiset / pelaaja.fi

"Harvinainen" perustajakaksikko vaihtoi maisemia

3.01.2007 // Kirjoittanut: Riot
16

Englantilaisen pelinkehitysryhmä Raren perustajaveljekset Tim ja Chris Stamper ovat jättäneet perustamansa yrityksen.

1980-luvun alussa alkunsa saanut Rare (entinen Ultimate) on tuottanut vuosien varrella sellaisia klassikkopelejä kuin Donkey Kong Country, Banjo-Kazooie, Battle-Toads, Diddy Kong Racing, GoldenEye ja Perfect Dark. Kustantajan viimeisin peli oli joulukuussa julkaistu, kehuttu Viva Piñata, joka on vähäisen markkinoinnin myötä jäänyt kaupalliseksi pettymykseksi.

Raren taiteelliseksi johtajaksi nostettiin yrityksessä jo 19 vuotta vaikuttanut Mark Betteridge. Luovaksi johtajaksi siirtyi toinen veteraani Gregg Mayles, joka oli Donkey Kong Country -pelien pääsuunnittelija.

Syitä veljesten lähtöön perustamastaan yrityksestä ei annettu, mutta todennäköisesti asiaan ei liity sen suurempaa dramatiikkaa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän finngamer kuva
finngamer

Huh, eipä todellakaan ole enää montaa wanhaa työntekijää Rarella. Ensimmäiset työntekijät lähtivät jo Goldeneyen jälkeen, ja Microsoft oston varmistuttua lähti vielä paljon lisää. Ja nyt sitten perustajatkin? Rare on enää PELKKÄ nimi.

Hmm... Kaipa pojat perustavat uuden firman? Voisivat rekrytoida vanhoja työntekijöitä taas itselleen, olisivat enemmän Rare kuin itse Rare. ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Huh, eipä todellakaan ole enää montaa wanhaa työntekijää Rarella. Ensimmäiset työntekijät lähtivät jo Goldeneyen jälkeen, ja Microsoft oston varmistuttua lähti vielä paljon lisää. Ja nyt sitten perustajatkin? Rare on enää PELKKÄ nimi."

Onhan se vähän noinkin. Kuten joku toisella foorumilla sanoi voisi MS yhdistää Raren ja Lionheadin ja kutsua sitä MGS Europeksi.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Varsin mielenkiintoinen tapaus kyllä. Tällä hetkellä tuntuu että M$ osti vain Raren lisensoimat sarjat kun ostivat sen. Vaikka Rare on kyllä viime ajat madellu (Viva Pinjataa lukuunottamatta) aika syvällä keskinkertaisuuden valtameressä tai alempana joten tämä tuskin huonompaan suuntaan vie yritystä. Voi olla jopa pieni piristysruiske.

Toivottavasti pojat perustavat uuden kehitys studion. Heiltä kun on tullut kiitettävän paljon hyvä pelejä ja sarjoja.

Jännintä kyllä on että he olivat Raressa kun Nintendo piti liekaa. Nyt kun M$ tuli niin he kestivät pari kolme vuotta. Ehkä PR-työ ja M$:n vaatimukset kävivät voimille. Kun esim. PDZ ei voinut olla vielä valmis tai sitä mitä veljekset olisivat halunneet.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

epäilen että PDZ ei ollut sitä mitä kukaan maailmassa olisi halunnut, niin raakile ja turha tekele se oli...

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

PDZ Oli Bugeja enemmänkuin vuoden 2006 aikana pelaamissani peleissä yhteensä ja Bugit eivät olleet pieniä, Vaan häiritsivät pelaamista todenteolla. Tipuin muutaman kerran johonkin avaruuden ja Maan- alaisen todellisuuden välimaastoon ja peli junttasi siihen. Sitten kerran putosin jos toisenkin seinästä ja lattiasta kirjaimellisesti läpi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tämä on toisaalta hyvä juttu. Nyt Rare-tyylisiä pelejä saattaa näkyä taas Nintendollakin jos veljekset perustavat uuden yrityksen. Rare katsokaas on lempi pelikehittäjäni Nintendon jälkeen. Tosin Rare (itseasiassa MS) omistaa kyllä monia erittäin laadukkaita pelisarjoja tällä hetkellä, että huh-huh. Esim. Banjo Kazooie. Tosin Jet Force Geminiä ei oikein voi sarjaksi lukea, mutta jos siihen saataisi jatko-osa saattaisin ostaa xo:n Wiin rinnalle. Pelkkä Banjo Kazooie 3 saa jo tätä vaihtoehtoa miettimään.

Tosin pelien laatu on vissiin hiukan tippunut kun monia niin suuria nimiä on lähtenyt Rarelta pois. Kuten Finngamer sanoi, voisiavt laittaa kasaan Rarelta lähteneet ja perustaa uuden pelitalon.

Käyttäjän Simon Elo kuva
Simon Elo

Viva Pinata jäi useimmilla hyllylle jo siksi, että loppuvuodesta tuli niin paljon Gears of Warin kaltaisia meganimikkeitä sekä tietysti uudet konsolit.

Yritäpä siinä sitten ostaa marginaalipelin näköinen tekele, joka myöhemmin osoittautuu helmeksi. Tammi-helmikuu-akseli olisi ollut fiksumpi julkaisuaikataulu.

Käyttäjän halofani kuva
halofani

Tuskin ne veljekset perustaa uutta pelitaloa.Tai ne ottavat vähän väliä sitten ne perustavat uuden pelitalo.Goldeneye on ehkä james bond paras peli.Mä tykäsin siitä pelistä paljon.Goldeneyessä oli hyviä kenttiä ja hyvät aseet.Isoveli tais myydä sen goldeneyen peli.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Eip änäiden herrojen lähtö vaikuta varmaan Rarella suuntaan eikä toiseen.

Itseo len Raren tuotoksista pitänyt TODELLA PALJON

-Viva Pinata(XO)
-Perfect Dark Zero (XO
-Grabbed By The Goulies (XB)
-Kameo : Elements Of Power (XO)
-Golden Eye (N64)
-Banjo Kazooie (N64)
-Conker : Live & Reloaded (XB)
-Perfect Dark (XO)
-Conker (N64)

Banjo Kazooie:n XO versiota odotan todella paljon ja varmasti on huippu peli tulossa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Donkey Kongit FTW FTW FTW

Nostoja